Turiştii bănăţeni au dat drumul distracţiei în nămeţi pe Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mici turişti de pe Semenic au luat cu asalt pârtiile
Cei mai mici turişti de pe Semenic au luat cu asalt pârtiile

Cabanierii îşi întâmpină oaspeţii cu vin fiert şi preparate tradiţionale Cei mai mici dintre iubitorii anotimpului alb, înarmaţi cu săniuţe, au profitat de fiecare loc acoperit de zăpadă pe Muntele Semenic . Turiştii au început să sosească în staţiunea Semenic şi se bucură de stratul de zăpadă, care a atins deja 25 de centimetri.

Alvin Cizmaş şi Marius Suflea sunt cei mai bucuroşi turişti de pe Muntele Semenic. Înarmaţi cu săniuţe şi îmbrăcaţi bine, dotaţi cu căşti şi ochelari de protecţie, cei doi prieteni au luat cu asalt pârtia înzăpezită, de la primele ore ale dimineţii. „Am ieşit cu prietenul meu Marius la o bătaie cu zăpadă şi o să mergem şi să ne dăm pe pârtie. Este foarte frumos, mai ales că începe din nou să ningă”, a spus Alvin, în vârstă de opt ani.

image

Weekend cu zăpadă pe Semenic

Primii fulgi de nea din 2009 le-au asigurat turiştilor un weekend aşa cum au visat luni la rând, cu schi, bătăi cu zăpadă, urmate de porţii îmbelşugate de produse tradiţionale. Ninsoarea care continuă să cadă peste Semenic promite un sezon pe cinste tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă.

image


Muntele Semenic este pregătit pentru turiştii care vor o porţie de zăpadă, o tură pe schiuri sau un vin fiert savurat lângă şemineu. Operatorii de turism au terminat pregătirile şi sunt gata să îi întâmpine pe iubitorii de munte.

image

Un nou restaurant s-a deschis chiar astăzi. „Deoarece am dat drumul la cele două pârtii de schi, cunoscute de turişti sub numele de «Crucea de Brazi», am decis să nu mai aşteptăm cu inaugurarea restaurantului“, a declarat Daniel Cizmas, administratorul SC. Alpin Trans . Primitor şi călduros, restaurantul vine cu oferte de meniu speciale şi preţuri pe măsură.

Meniu pentru toate buzunarele

Astfel, pentru doar 12 lei, poţi mânca o porţie bună de tochitură cu mămăliguţă, sau o fasole cu cârnaţi, un gulaş sau sarmale cu mămăligută. Pensiunile şi-au încălzit şi ele camerele, pentru a-i primi pe turiştii care au ales Muntele Semenic ca destinaţie de weekend. „Venirea zăpezii este o mare bucurie, mai ales că îi aşteptăm pe turişti cu tot sufletul. Avem toate dotările necesare să îi întâmpinăm pe clienţi“, a declarat Paul Dumitrache, administrator Vila Andra. În momentul de faţă se fac ultimele renovări la Cabana „Prietenii Munţilor“, care în maxim două săptămâni o să fie gata. Reşiţenii şi-au făcut planuri din timp pentru a petrece sfârşitul de săptămână pe munte.

image

Prima zăpadă, magnet pentru turişti


„Vom sta tot week-end-ul pe Semenic. Plecăm cu un grup de prieteni şi sperăm să ne distrăm de minune“, a spus Vlad Ianoşi.  Turiştii care au luat cu asalt Muntele Semenic şi aşteaptă să se bucure de zile de neuitat au parte de cele mai bune condiţii: pârtii de schi şi toobing, skilift pentru care plătesc 50 de lei abonament pe zi, locuri de cazare călduroase şi restaurante cu meniuri delicioase.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite