Reşiţa: Din turismul cărăşean a mai rămas doar trecutul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile execrabile şi degradarea continuă a punctelor de atracţie a făcut ca numărul turiştilor să scadă alarmant.

Caraş-Severinul are un potenţial turistic fantastic, asigurat în special de cadrul natural, resursele balneare şi monumentele istorice. Din păcate, punctele de atracţie de pe aceste meleaguri încep să dispară încet, dar sigur, din lista cu posibile destinaţii ale turiştilor.

Dacă alţii ar exploata la maximum frumuseţile şi locurile unice ale acestui judeţ şi ar trăi o veşnicie doar din turism, autorităţile judeţene tratează cu nepăsare şi indiferenţă paragina în care au ajuns staţiuni sau obiective unice în ţară şi nu numai. Băile Herculane, Muntele Semenic şi locaţiile învecinate, Muntele Mic, Dunărea, sau cea mai veche cale ferată din ţară pe ruta Anina-Oraviţa ar putea fi doar câteva puncte de atracţie pentru turişti. Sau, mai bine spus, au fost.

Infrastructură la pământ

„Perla Caraşului”, staţiunea Băile Herculane şi „Acoperişul Banatului“, aşa cum mai sunt cunoscuţi Munţii Semenic, duc în ultima vreme dorul turiştilor. „Cum să vină lumea? Drumul e îngrozitor, iar aici, pe munte, nu li se oferă nimic”, spune Dan Dumitru, administrator pensiune.

„Fiind plecat de zece ani din ţară, n-am mai fost la Herculane. Este incredibil ce văd acum. E de nerecunoscut”, spunea mâhnit Cristian Dunca, un reşiţean stabilit în SUA.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite