PORTRET: Diana Văleanu a câştigat 15 medalii de aur într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta este una dintre cele mai bune gimnaste din zona Banatului şi  este componenta lotului naţional de gimastică ritmică. A început orele de gimnastică acum opt ani, alături de sora sa şi a renunţat la copilărie în favoarea antrenamentului.

PROFIL

Născută. 17.01.1996.
Studii. Elevă.
Ocupaţie. Gimnastă.
Familie. Necăsătorită.

Diana a început sportul la vârsta de cinci ani, când mergea alături de sora sa mai mare la sala de gimnastică. „În 2001 am început să merg la gimnastică. Sora mea Oana practica atunci acest sport şi mă lua şi pe mine. Eram curioasă să văd cum se antrenează fetele. Ştiam să fac podul, sfoara şi coşuleţul pentru că mereu exersam împreună cu sora mea acasă”, a povestit sportiva.
Încurajată de profesoara sa, gimnasta venea zilnic la sală şi se antrena timp de două ore. În primii trei ani, Diana a lucrat fără obiect special. „La început mi se părea uşor, însă pe măsură ce am avansat au apărut elemente de dificultate care mă ambiţionau. Mi-a plăcut mereu să exersez un lucru, până ajungeam să îl fac perfect”, a spus componenta Diana.

Primul concurs „Mica Gimnastă”
Prima competiţie la care tânăra a participat a fost la vârsta de opt ani când a participat la „Mica Gimnastă”. În 2004 am avut primul concurs la Bucureşti. Am concurat fără obiect şi am obţinut locul şapte. A avut emoţii pentru că era prima mea participare naţională însă am reuşi să mă stăpânesc şi să obţin un loc şapte”, a mai explicat Diana.
Muncitoate şi talentată, gimnasta a reuşit în timp să fie remarcată de antrenorii Lotului Naţional de Gimnastică Ritmică şi să fie selecţionată. „Am fost chemată la lot după un concurs naţional în 2007. De un an de zile mă pregătesc cu lotul naţional la Bucureşti”, a mai spus aceasta.
Selecţia a însemnat pentru tânără noi perspective, rezultate şi o activitate intensă răsplătită cu zeci de medalii. Deşi munceşte şase ore în sală, sportiva nu se plânge şi este bucuroasă de fiecare medalie sau premiu obţinut.
Diana este printre puţinele fete selecţionate din ţară la lot, cele mai multe fiind din Bucureşti. Deşi stă departe de familie, gimnasta îşi doreşte să aibă performanţe fapt demonstrat de cele 15 medalii de aur câştigate într-un an. „A fost puţin greu la început departe de casă, însă iubesc acest sport şi ştiu că orice performanţă presupune sacrificii. Am reuşit în timp să mă menţin pe podium şi anul trecut am obţinut 15 locuri întâi”, a încheiat gimnasta.

Întrebări şi răspunsuri
Care este gimnasta ta preferată?
Am două exemple de gimnaste de performanţă pe care le admir. Anna Bessonova şi Alina Kabayeva sunt două gimnaste care emană naturaleţe, siguranţă şi profesionalism.   

Care este cel mai bun rezultat obţinut până acum?
Cel mai bun rezultat a fost câştigarea locului I la nivel de ţară la Campionatul Şcolar şi la Cupa României

Pentru ce concurs te pregăteşti în prezent?
În perioada aceasta mă pregătesc pentru Campionatele Europene. Este prima mea participare la un asemenea concurs şi sper să pot obţine rezultate bune.

Ce-i place
„Îmi place să mă plimb cu rolele, îmi plac plimbările, animalele în special câinii. Îmi mai place muzica şi atunci când îmi permite timpul mă mai joc pe calculator”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să iau note mici. Nu îmi place minciuna şi răutatea unor oameni. Şi nu îmi plac ciupercile sau orice mâncare pe bază de ciuperci”.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite