Diana Mudrag şi Valentin Popescu, superlativele anului 2009 în sportul cărăşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Sport Caraş-Severin a dat publicităţii topul celor mai buni sportivi ai judeţului în acest sezon competiţional. Tradiţia ultimilor ani s-a respectat şi în 2009, iararhia performerilor cărăşeni fiind dominată de reprezentanţii secţiei de lupte.

Titlurile de campioni ai României la seniori câştigate de Diana Mudrag şi Valentin Popescu i-au făcut pe cei doi luptători să împartă prima poziţie a podiumului pe care urcă elita sportului cărăşean. Poziţia a doua a revenit tot unui reprezentant al şcolii reşiţene de lupte. Nicoleta Ciuhurezu a fost recompensată astfel ca urmare a locului cinci obţinut la Campionatele Europene de cadeţi, a titlului naţional la juniori şi a bronzului câştigat la naţionalele de seniori. Locul trei a revenit atletei Iuliana Popescu, vicecampioană a României.

Opt luptători între laureaţii anului
    Judoka Loredana Ohîi, medaliată cu argint la Campionatele Naţionale de seniori, s-a clasat pe locul patru. O urmează în Top 10 Diana Şerboane, medaliată cu bronz la naţionalele de seniori. În plus, înotătoarea a mai câştigat alte nouă titluri la juniori I. Campion al României de juniori şi medaliat cu bronz la naţionalele de seniori, luptătorul Andrei Franţ se situează pe locul şase. Mihai Turculeanu, castigator al medaliei de bronz la naţionalele de seniori şi campion al României la juniori, este al şaptelea în topul superlativelor. Locul opt este împărţit de alte două reprezentante ale secţiei de lupte de la CSM Reşiţa. Roxana Năstruşnicu şi Olivia Neagu se laudă cu aceeaşi performanţă: medalie de bronz la Campionatele Naţionale de seniori. În plus, Roxana a ocupat locul întâi la Cupa României, în timp ce, Olivia a câştigat titlul la juniori. Atletul Marius Cocioran a trecut al treilea finala Campionatelor Naţionale de marş, performanţă ce i-a asigurat locul nouă în clasamnetul celor mai buni sportivi ai anului. Pe ultima poziţie a topului s-au clasat, la egalitate de puncte, pugiliştii Ovidiu Berceanu şi Mihai Lazăr şi luptătorul Răzvan Pufan.

Dacica, antrenorul anului
Cel mai bun antrenor în 2009 a fost desemnat Adrian Dacica, omul care a făcut din şcoala reşiţeană de lupte o adevărată fabrică de campioni. Îl secondează antrenorul Iulianei Popescu, Cristian Dragomir. Locul trei este împărţit de Adina Schuster (înot) şi Ion Radu (judo). Aihan Omer va primi un premiu special.
    În clasamentul sporturilor neolimpice conduce karateka Raluca Pop. Pe doi s-a clasat Stelian Tănăsescu (radioamatorism), în timp ce, Lucien Hora (automobilism) încheie podiumul. Vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, a fost desemnată echipa anului. Handbaliştilor juniori de la Traian Vuia le-a revenit locul secund, iar promovarea în Liga Naţională le-a urcat pe handbalistele de la Universitatea pe ultima treaptă a podiumului.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite