Dezvăluiri din culisele protecției la nunta regală: pregătirea forțelor de ordine a început cu trei luni înainte de eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important eveniment al secolului, la care participă câteva mii de personalități din întreaga lume înseamnă ore întregi de antrenament pentru forțele de ordine, dar şi pentru găzile de corp ale vedetelor.

Reșițeanul Manuel Grigore a trecut printr-o experiență similară și povestește cât de mare este răspunderea la un astfel de eveniment.
Fosta gardă de corp a mai multor vedete internaţionale explică cât de greu este să oferi protecţia la un eveniment uriaș așa cum este nunta regală din Marea Britanie. „Forţele de securitate încep pregătirile chiar şi cu trei luni înainte, când se alege ruta pe care se va desfăşura evenimentul. Îmi aduc aminte de faptul că pentru una dintre vizitele lui George Bush la Roma, trupele speciale americare au venit cu cinci luni înainte“, explică Manuel Grigore.

Trupele speciale britanice

Manuel Grigore spune că britanicii au una dintre cele mai bune agenţii din lume, după Delta Force a americanilor. „Au oameni foarte bine pregătiţi şi experţi în astfel de evenimente, mai ales că „Beretele Verzi“ sunt recunoscute pe plan mondial pentru rezultatele lor“, mai spune reşiţeanul. În astfel de situaţii, numărul mare de spectatori poate pune în pericol siguranţa demnitarilor şi a celor din jurul lor. Astfel, atenţia la fiecare detaliu este prioritară.

image

„Într-un fel, se poate vorbi de pericolele care pot interveni şi de aceea fiecare perimetru este atent supravegheat atât de agenţii speciali, cât şi de persoane angajate şi antrenate cu mult timp înainte. Sunt convins că totul se va desfăşura conform programului, mai ales că britanicii au o tradiţie în ceea ce priveşte ordinea şi disciplina“, a mai spus reşiţeanul Grigore Emanuel, cel care a fost garda de corp a fiului lui Berlusconi. Reşiţeanul a lucrat ani de zile la o firmă din Italia care oferea servicii de pază şi protecţie pentru persoanele importante din lume. 

Timp de zece de ani, reșițeanul a escortat nume mari ale scenei mondiale, cum ar fi fiul lui Berlusconi şi chiar Tom Hanks.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite