Derbiul Reşiţei a ajuns să fie meciul suferinţei în Liga a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derbiul Reşiţei se joacă sub ameninţarea retrogradării
Derbiul Reşiţei se joacă sub ameninţarea retrogradării

Concitadinele FC Şcolar şi Muncitorul se întâlnesc vineri, de la ora 15, pe Stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului, într-o partidă din etapa a XXI-a a campionatului. Întâlnirea este deosebit de importantă pentru ambele echipe, atât roş-negrii, cât şi gospodarii, fiind ameninţaţi cu retrogradarea.

Vremurile când CSM şi Gloria umpleau până la refuz stadioanele din Govândari sau din Valea Domanului la meciurile directe din eşalonul secund au apus de mult. Acum, derbiul fotbalistic al Reşiţei a ajuns să fie un meci capital de supravieţuire în Liga a III-a. FC Şcolar, locul 11 în clasament, cu 22 de puncte, nu-şi permite să întindă vreo mână de ajutor Muncitorului, echipă aflată deja în groapă. Trupa pregătită de Rocco Sandu nu se poate considera salvată de la retrogradare, astfel că, nu poate face nicio concesie. Echipa lui Viorel Lolea a adunat doar 15 puncte până acum şi ocupă o poziţie retrogradabilă înaintea derbiului local, locul 15.

Goană după puncte
    Orgoliile sunt mari, dar, înainte de toate, este nevoia de puncte. “Noi am pierdut meciul direct în tur şi acum am fi foarte bucuroşi dacă ne-am revanşa. Vom juca sub ameninţarea retrogradării până în ultima rundă, sunt convins de asta, dar nici FC Şcolar nu are prea multe motive de linişte. Sper să fie un spectacol frumos şi cel mai bun să cîştige. Mulţumit mă pot declara doar la finalul sezonului, când ambele echipe vor fi peste linie”, a declarat Viorel Lolea, antrenorul Muncitorului. Din tabăra roş-neagră a replicat Cristian Bobar, directorul clubului.
“Atât noi, cât şi Muncitorul, ne aflăm mai aproape de retrogradare decât de prima parte a clasamentului. Avem mare nevoie de puncte şi sper ca FC Şcolar să învingă vineri. Ştiu că asta ar însemna să înfundăm şi mai mult Muncitorul, dar ăsta e jocul şi nu avem încotro. Eu cred însă că ne putem salva împreună, pentru că Reşiţa are mare nevoie de cât mai multe echipe în eşaloanele superioare”, a spus Bobar.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite