Reşiţenii dau muntele de noroi pe pârtiile cu zăpadă din Predeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile bune de săniuş şi schi de pe Valea Prahovei îi fac pe tinerii cărăşeni care au Semenicul aproape să străbată sute de kilometri
Condiţiile bune de săniuş şi schi de pe Valea Prahovei îi fac pe tinerii cărăşeni care au Semenicul aproape să străbată sute de kilometri

Patronii de pensiuni de pe Semenic aşteaptă un nou val de zăpadă care să aducă turişti. Aceştia sunt pregătiţi să-i primească pe cei care aleg Munţii Banatului, astfel încât şi afacerea lor să se dezmorţească. Până atunci, turiştii aleg alte variante.

Sezonul alb se lasă aşteptat pe Muntele Semenic. Temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au topit şi ultima urmă de zăpadă de pe versant.
Singura alegere care le rămâne reşiţenilor o constituie pârtiile cu zăpadă din Predeal. „Am ales Valea Prahovei pentru că aici am găsit zăpadă. Din păcate, a fost foarte cald pentru această perioadă, iar pe Semenic zăpada nu a rezistat. Am fost la Predeal cu trupa de prieteni şi bineînţeles că nu am putut rata o plimbare cu sania pe Pârtia Clăbucet”, a spus Sergiu Scărlătescu, un turist din Reşiţa.

Dezamăgiţi de vreme sunt şi operatorii de turism de pe Semenic. „Numărul turiştilor este mic deoarece nu este zăpadă”, a spus Daniel Cizmaş, administratorul mai multor pârtii de pe Muntele Semenic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite