Datoriile Prescom pot suspenda transportul şi i-ar putea lăsa pe reşiţeni cu gunoiul la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă societatea nu îşi recuperează banii ca să îşi plătească dările la stat ar putea fi executată silit. O ordonanţă de guvern, prin care Prescom ar trebui să primească bani de la bugetul naţional, ar putea fi salvarea companiei locale.

Reşiţenii ar putea rămâne fără transportul în comun şi există posibilitatea ca ridicarea gunoiului menajer să fie suspendată. Cu toate că nu s-a ajuns încă la această măsură, cei mai mulţi reşiţeni sunt nemulţumiţi de faptul că există posibilitatea să suporte astfel de consecinţe. „Şi aşa există zile în care nici nu se vede că a fost ridicat gunoiul. Ar fi inuman să se ajungă la stoparea acestui serviciu“, spune Iulian Irinca, din Reşiţa. Cu toate că transportul în comun nu este modern, oamenii nu acceptă ideea să mergă pe jos. „Eu în fiecare zi merg cu tramvaiul la locul de muncă şi nu mi-ar conveni ca din vina altora eu să suport consecinţele“, spune indignată Mioara Vlădoi.


La un pas de executare


Furnizorul de servicii este la un pas de a fi executat silit de către finanţe din cauza datoriilor mari pe care le are la bugetul de stat. La rândul ei societatea are de recuperate aproape 11 milioane de lei de la Primăria Reşiţa şi de la asociaţiile de proprietari din oraş. „Către bugetul de stat avem o datorie de aproximativ opt milioane de lei. Până nu achităm aceste datorii suntem pasibili de o eventuală executare silită“, spune Gheorghe Marchiş, directorul Prescom.


Pentru că din cele 11 milioane de lei, 1,8 milioane o reprezintă suma pe care o datorează aproape 160 de asociaţii de proprietari din Reşiţa, reprezentanţii societăţii au apelat la instanţa judecătorească. „Din banii pe care trebuie să-i primim cu ajutorul instanţei sperăm să recuperăm cât mai repede 1,3 milioane de lei. Urmează să ne prezentăm în instanţă şi pentru restul sumei“, a mai precizat Gheorghe Marchiş. În ceea ce priveşte modalitatea de a se plăti datoriile primăriei, o ordonanţă de guvern ar putea salva situaţia Prescomului.


„Aşteptăm să primim din partea Guvernului o sumă de 5,7 milioane de lei. S-au făcut deja demersurile din partea municipalităţii, dosarul a fost depus, mai rămâne să fie aprobat“, a mai precizat Gheorghe Marchiş, directorul Prescom Reşiţa.


Problemele comunităţii trebuie să fie cunoscute de fiecare reşiţean ca să ştie la ce să se aştepte.
Gheorghe Lascu, administrator firmă

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite