PORTRET: Daniel Rădeanu, campion la sol şi la sărituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Rădeanu
Daniel Rădeanu

Daniel Rădeanu duce mai departe tradiţia marilor campioni reşiţeni. În aproape zece ani de activitate, el a obţinut peste o sută de medalii şi premii.

PROFIL
Născut. 29 iunie 1994 la Reşiţa
Ocupaţia. gimnast
Studii. elev la Liceul sportiv Bistriţa Năsăud
Familie. necăsătorit

Tânărul are rezultate deosebite şi este unul din componenţii lotului naţional de juniori de la Bistriţa. Daniel a început sportul încă de la cinci ani, când a cochetat o scurtă perioadă cu karatele, şi abia ulterior a întrat în sala de gimnastică.
„Am început cu karatele, dar o prietenă foarte bună m-a îndrumat spre gimastică”, a spus tânărul. Gimnastul a fost impresionat de antrenamentele de la gimastică şi, la insisteţele celor din jur, a rămas să practice în continuare acest sport. „Mi s-a spus că nu sunt pentru karate, că am foarte multă energie şi alura unui gimnast”, a mai spus elevul.

Primii paşi la Reşiţa
Activitatea la gimnastică a început-o în sala Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa, sub îndrumarea antrenorului Robert Bălan. Atras de această activitate, Daniel nu a lipsit deloc de la antrenamente şi, chiar dacă au fost şi momente mai dificile şi grele, a avut părinţii aproape. „Îmi place foarte mult ceea ce fac, însă atunci când am dat de greu, am vrut să mă las.  Nu fug de muncă şi de responsabilităţi, dar au fost şi momente mai dificile. Am reuşit să trec peste ele şi să merg mai departe şi datorită părinţilor care au fost la fiecare pas lângă mine”, a spus Daniel. Muncitor şi dedicat pregătirii, sportivul a avut parte de primele medalii după aproximativ patru ani de antrenamente. Anul 2004 a însemnat pentru Daniel începutul unei cariere promiţătoare.
Încârcat de emoţii, dar şi de dorinţa de a urca pe podium, tânărul a avut parte de un rezultat deosebit chiar de la prima sa participare la un concurs. „Am devenit campion chiar de la prima participare. Primul meu concurs a fost la Bistriţa, unde am reuşit să depăşesc emoţiile şi să urc pe podium”, a explicat acesta.

Preminat la şcoală
În puţinul timp pe care îl mai are liber, Daniel încearcă să nu neglijeze şcoala, motiv pentru care a fost premiat. „Timp liber nu am avut şi nici acum nu am foarte mult la dispoziţie, însă atunci când nu sunt în sală, îmi place să mă ocup şi de şcoală. Îmi place româna”, a mai spus Daniel. Efortul şi talentul tânărului au fost răsplătite în timp şi, după zece ani de activitate, acesta spune că încă mai are de muncit şi îşi doreşte mult mai mult de la activitatea sa sportivă.

Component al lotului de juniori
De aproximativ doi ani de zile, Daniel este componentul lotului de juniori. „Acum sunt component al lotului naţional de gimastică masculină şi îmi desfăşor activitatea la Bistriţa. Aici avem o activitate intensă de pregătire şi mă bucur de un colectiv şi antrenori foarte buni”, a încheiat sportivul.

Întrebări şi răspunsuri

Câte medalii ai obţinut până în prezent?
Am o colecţie de aproximativ 90 de medalii şi 10 trofee. Plus diplome la acele competiţii unde nu am fost premiaţi cu medalie sau trofeu.

Care este cel mai bun rezultat obţinut?
Unul din cele mai bune rezultate obţinute a fost locul unu la naţionale, unde am obţinut şapte medalii de aur.

Care este aparatul tău preferat?
Am trei aparate preferate: bară, sol şi sărituri. Îmi place foarte mult să evoluez la cele trei aparate menţionate plus că la noi, la gimnaştii reşiţeni, este o tradiţie să fii bun la sol şi la sărituri.

Ce-i place
Când am timp, îmi place să îl petrec în compania prietenilor. Îmi place să ies la un suc, să ascult muzică, să joc fotbal şi să fiu înconjurat de cei dragi.

Ce nu-i place
Nu îmi place să fumez şi să beau . Nu îmi place neseriozitatea şi invidia celor din jur. Nu îmi place hoţia şi oamenii care nu reuşesc să aibă un parcurs cât de cât coerent.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite