Dan Farcaș: „Explozia solară poate afecta doar comunicațiile radio“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la aflarea veștii exploziei solare care a avut loc săptămâna aceasta cei mai mulți români spun că starea lor de sănătate a fost afectată de acest fenomen. Dan Farcaș, matematician, informaticia și cercetător al fenomenelor OZN și al civilizației extraterestre este de altă părere.

 Marţi dimineaţa a avut loc cea mai mare explozie solară din ultimii patru ani, Soarele aruncând un val masiv de particule în spaţiu şi către Pământ. NASA, instituția americanilor, plătită din bani publici, a făcut anunțul și de aici, un adevărat circ.

Isteria mondială i-a cuprins și pe cărășeni, care spun că au avut dureri de cap și stări asemănătoare migrenei. „Vineri dimineață m-am trezit cu dureri de cap și nu m-am simțit bine toată ziua“, spune Nicolaie Păunescu, pensionar.

image

Dan Farcaș s-a născut la Reșița si este unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni și informaticieni. De ani de zile reșițeanul este cercetător al fenomenelor OZN și al civilizațiilor extraterestre. „Soarele nu este uniform și are variații la aproximativ 11 ani, atunci când este și cel mai activ“, spune reșițeanul. În ceea ce privește starea se sănătate a populației, Dan Farcaș spune că singura problemă ar fi atunci dacă oamenii ar merge la plajă în această perioadă, pentru ar putea suferi arsuri mai puternice decât ca de obicei. „O astfel de explozie sorlară ar putea să perturbeze comunicațiile radio, cosmonauții aflați pe stații orbitale ar trebuie să se protejeze mai mult, dar cam atât“, a mai spus cercetătorul reșițean.

Punctul maxim, în 2013
Dan Farcaș spune că va exista un maxim al explozilor solare abia în 2013, atunci când vremea s-ar putea încălzi. „Va exista un maxim, dar să nu uităm de perioada din 2002. Și atunci a fost un maxim. Acestea sunt capriciile soarelui“, a mai spus reșițeanul Dan Farcaș.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite