Reşiţa: Inspector de la Fisc mituit cu un laptop, trimis în judecată de DNA Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Inspector de la Fisc mituit cu un laptop, trimis în judecată de DNA Timişoara
Reşiţa: Inspector de la Fisc mituit cu un laptop, trimis în judecată de DNA Timişoara

Constantin Cazacu, inspector fiscal la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Caraş-Severin a fost trimis în judecată de DNA Timişoara pentru dare de mită.

Citeşte şi:

Reşiţa: Colonel în rezervă judecat de Tribunalul Militar pentru angajarea unor pompieri cu dosar penal

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Cazacu. Acesta era inspector asistent la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Caraş-Severin, fiind acuzat de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 5 decembrie 2008, Cazacu Constantin, în calitatea sa de inspector asistent în cadrul D.G.F.P. Caraş-Severin – Serviciul Control Fiscal Persoane Fizice, în timpul efectuării unui control fiscal la un laborator de medicină dentară din Municipiul Caransebeş, a pretins şi a primit de la un denunţător un computer personal portabil (laptop) în valoare de 1.599 lei, în scopul de a aplica o sancţiune contravenţională mai blândă raportat la neregulile constatate şi de a-i asigura în viitor protecţia ca organ de control fiscal. De asemenea, pentru a ascunde infracţiunea de corupţie, inculpatul l-a determinat pe denunţător să redacteze în fals un contract de vânzare-cumpărare în care să consemneze că laptop-ul a fost vândut de denunţător inculpatului. „Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin, acesta urmând a fi cercetat în libertate” a declarat procurorul Tamas Schiffbeck, procuror şef al DNA Timiş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite