Reşiţa: Cursuri de pictură în natură pentru pitici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Cursuri de pictură în natură pentru pitici
Reşiţa: Cursuri de pictură în natură pentru pitici

Timp de o săptămână, 20 de viitori artişti plastici au participat la o tabără de pictură.

Tabăra de creaţie de la Gârnic a fost la prima ediţie, iar micuţii participanţi au avut parte de o săptămână absolut fabuloasă. Ei au participat la câteva ateliere de creaţie unde imaginaţia lor a putut să zburde atât cât au simţit. Pentru ca micuţii să fie pe deplin fericiţi, pânzele special pregătite pentru pictat au fost întinse pe pereţii exteriori ai cabanei, iar copiii îmbrăcaţi în costume de baie au putut picta în voie sub atenta supraveghere a profesoarei Nora Blaj.

„A fost foarte frumos aici. Am putut să facem tot felul de desene, tot ce ne-a trecut prin cap. Programul a fost destul de lejer, parcă ne jucam. Am învăţat câteva tehnici de desen în aceste zile”, a spus Alexandru Botescu, un elev din Timişoara.

O săptămână de vis

Duminică a fost ultima zi petrecută în tabără, iar astăzi micuţii au plecat spre casă. „Abia aştept să revin la anul. Mi-a plăcut să pictez ghivecele pentru flori, şi mai ales mi-a plăcut că toţi am lucrat în echipă. Am fost şi în diverse drumeţii”, a zis şi Cosmin Călăianu, un alt elev.

Micuţii pictori au fost entuziasmaţi că au putut să vadă Dunărea, dar mai ales că s-au plimbat cu barca pe fluviul despre care au aflat din cărţi. „Zona este pitorească şi are multe obiective turistice de care cei mici au fost încântaţi. Distracţia şi pictura în aer liber au fost constructive pentru cei mici”, a declarat Gabriel Lungu, organizatorul acestei tabere.

În căutare de cascade


Pe lângă multă distracţie,  pictură şi modelaj, cei mici au avut parte de excursii în locuri despre care au citit doar în manuale de geografie sau de istorie. Cascadele de pe râul Modaviţa, Grota lui Filip sau Morile de Apă sunt doar câteva dintre obiectivele turistice din zonă care au fost admirate de elevii prezenţi în tabără. Drumeţiile montane au fost condimentate cu plimbări cu barca pe Dunăre, iar pentru cei mai curajoşi şi cu ore de călărie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite