Cum s-a ajuns la un numitor comun pentru ultimele opriri de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului a sancţionat de mai multe ori societatea Aquacaraş cu o sumă totală de aproape 10.000 de lei. Proiectul ISPA pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu apă a oraşului are ca ultim termen de finalizare la începutul acestei veri.

Întreruperile foarte dese şi de lungă durată i-au adus în pragul exasperării pe reşiţeni. Aquaraş, societatea care aduce apa la robinetele din casele reşiţenilor, se scuză de fiecare dată dând vina pe programul ISPA, care vizează modernizarea reţelei de apă şi canalizare. Aproape în fiecare săptămână apa a fost sistată în diferite zone ale oraşului sau chiar în întreg municipiul. Reprezentanţii municipalităţii au luat atitudine şi, în cadrul unei întâlniri recente cu prefectul Octavian Ţunea şi conducerea Aquacaraş.

“Cu privire la aceste opriri, am solicitat din nou să ne informeze de câte ori se opreşte apa şi în ce zone. Reşiţenii nu mai pot să suporte toate aceste orpriri, în mare parte justificate, dar sunt şi destule nejustificate. Am solicitat ca opririle să se facă în intervale de timp în afara orelor de vârf”, a declarat Mihai Stepanescu, edilul-şef.

Studii şi soluţii…
    Cu acelaşi prilej au mai fost abordate şi o serie de alte probleme legate de reţeaua de apă şi canalizare. “Am cerut clarificări vizazi pe programul de coeziune. Ne-am bătut pentru cartierele mărginaşe Reşiţei, care nu erau incluse în programul de extindere a reţelelor. Am solicitat răspunsuri vizavi de posibilitatea de a întocmi un studiu de fezabilitate la pasajul TMK. Mereu am avut probleme acolo, nu au făcut faţă acele zone create pentru a prelua apele fluviale. Este în sarcina dânşilor. Am solicitat să ni se comunice dacă toate cele 19 studii de soluţii au fost sau nu finalizate pentru a vorbi de o încheiere cât mai urgentă a acestui program ISPA, şi anume, a părţii de apă şi canalizare. Ar trebui să se treacă efectiv la refaceri”, a mai spus Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite