Cum pot să rămână reșițenii fără Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Primăriei au reluat discuțiile pentru două marii proiecte ale municipiului, printre care, cel mai important, modernizarea Grădinii Zoologice „Ion Crișan“. Investiția de aici se ridică la aproximativ șase milioane de lei.

La sfârșitul anului trecut ar fi trebuit să înceapă modernizarea parcului zoologic, unul dintre cele mai mari puncte de atracții ale orașului de pe Bârzava. Licitația a fost făcută, câștigătorul desemnat, dar banii s-au lăsat așteptați. Banii ar trebui să vină în procent de 75 la sută din partea Ministerului Mediului şi 25 la sută din partea municipalităţii. Astfel, pe masa Ministerului Mediului se află și acum dosarul pentru a fi studiat. „Așteptăm un răspuns zilele acestea, iar apo se vor demara lucrările de modernizare“, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

De trei ori mai mare
În momentul de față parcul are o suprafață de 1,5 hectare, iar prin modernizare ar trebuit să fie de 5,5, asta înseamnă mărirea adăposturilor celor 146 de animale din 25 de specii. În situația în care nici anul acesta nu se va face nimic în această zonă, reșițenii pot rămâne fără Zoo, în contextul în care aceast parc este prima locație de acest gen din Regiunea Banat, fiind construit în anul 1965, prin donații de la reșițeni.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite