Cultură dezbătută printre aburii de ceai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşiţenii au ocazia să ia contact cu miturile şi legendele urbane, sau pur şi simplu să citească pe o terasă. Arta plastică, muzica, literatura şi un ceai bun sunt secretele unui altfel de „loc de gânduri” în care reşiţeni pot merge, de astăzi.

Cultura urbană prinde formă şi la Reşiţa. O familie de reşiţeni au decis să pună pe picioare un proiect prin care să promoveze arta contemporană şi serviciile de cultură urbană, asezonate cu un ceai sau cu o cafea cu arome fine. Locaţia îşi propune să spargă tiparul bibliotecilor clasice şi să îi îndemne pe reşiţeni să vină să citească o carte pe o terasă modernă. „Ne dorim să aducem mai aproape de reşiţeni cultura urbană şi, totodată, să aducem în atenţia lor şi cartea. Vom organiza aici diferite evenimente culturale pentru cei care vin să citească, să cunoască şi de ce nu să îşi achiziţioneze şi o carte“, spun organizatorii.


Un loc pentru toţi


„Este un spaţiu prietenos, format în spiritul cărţii”, spune Camelia Duca, promotoarea acestei idei. Cei care vor trece pragul librăriei, vor avea parte de evenimente inedite, într-un decor nonconformist.


Zeci de sortimente de ceai


Promotorii acestei idei au pregătit pentru reşiţeni peste 40 de sortimente de ceai. Toate acestea au fost aduse din Germania. Pe parcurs, fiecare sortiment va fi diversificat. Consumatorii de cultură spun că ceaiul este perfect pentru o şuetă. Nici adepţii cafelei nu au fost uitaţi. Ei vor regăsi aici şi cea mai aromată cafea.


Ne dorim să aducem mai aproape de reşiţeni cultura urbană şi, totodată, şi cartea
Camelia Duca, promotoarea ideii

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite