Resita: Criza pune lacăt pe o grădiniţa nou şi zeci de copii rămân pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Criza pune lacăt pe o grădiniţa nou şi zeci de copii rămân pe drumuri
Resita: Criza pune lacăt pe o grădiniţa nou şi zeci de copii rămân pe drumuri

Părinţii sunt nevoiţi să găsească alte soluţii pentru copiii lor.

Lucrările la Grădiniţa PP 7 şi la două blocuri ANL din Reşiţa au fost oprite din lipsă de bani.

Grădiniţa cu program prelungit numărul 7 urma să se mute în casă nouă la sfârşitul acestei veri. Proiectul era unul ambiţios şi urma să dea naştere celei mai moderne grădiniţe din judeţ.

Condiţii europene, săli de curs dotate cu cea mai bună aparatură, spaţii de joacă demne de poveste, toate acestea trebuiau să fie gata să-şi primească preşcolarii în luna septembrie. Şantierul de lângă blocul ANL din Moroasa este astăzi gol. „Nu se lucrează de foarte mult timp aici. Oricum au lucrat cu încetinitorul, două zile munceau şi trei stăteau“, a spus Marian Ilieş, un locuitor al blocului ANL de lângă grădiniţă.

Muncitori în concediu

Aceeaşi pustietate poate fi întâlnită şi pe şantierul blocului ANL de pe Calea Caransebeşului şi la cel din Valea Domanului. Toate cele trei construcţii au fost stopate pentru că nu mai sunt fonduri. Datoriile către furnizori îngheţau lucrările aproape lunar. Banii de la minister veneau foarte greu. Aproximativ şase milioane şi jumătate costă întregul amplasament.

În aceeaşi oală sunt şi cele două blocuri de locuinţe ANL. „Sunt foarte nemulţumit de lucrările de la grădiniţă şi blocurile ANL. Banii vin foarte greu, la grădiniţă au apărut unele probleme şi, din păcate, lucrările au fost stopate“, a spus Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa.

Termene nerespectate

Lucrările la grădiniţa din Moroasa au început în data de 13 decembrie 2007. Aceasta trebuia să fie finalizată în aproximativ un an. Constructorul a anunţat la începerea proiectului că va fi greu de respectat termenul impus de contract, astfel că a cerut păsuiri de la primărie. Ultimul termen a fost luna mai 2009, care, de asemenea, a fost depăşit. Stadiul construcţiei este la doar 30 la sută.

Vechituri
Copiii vor fi nevoiţi să meargă în aceleaşi grădiniţe dărăpănate

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite