Cristina Păstrăvanu este trezorierul Clubului Interact

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra reşiţeancă este elevă în clasa a XII-a la liceul „Traian Vuia“ şi încearcă să schimbe lumea cum poate, cu propriile ei forţe. Cristina Păstrăvanu este membră a Clubului Interact din Reşiţa, unde datorită calităţilor sale a fost aleasă de colegii săi în funcţia de treziorer.

Profil


Născută. 16.12.1990
Studii. Liceul Teoretic Traian Vuia, secţia matemtică informatică-engleză intensiv
Ocupaţia. Elevă
Familie. Necăsătorită

 Este o fire deosebită căruia îi plac cărţile şi dansul. Un „as” în limba egleză, tânăra a participat la numeroase olimpiade şi a obţinut cele mai bune note la nivel de judeţ.


Tainele muzicii


Cristina este elevă în clasa a XII- a la liceul „Traian Vuia” din Reşiţa şi vrea ca la terminarea liceului să plece la Cluj pentru a studia la o facultatea cu profil economic.
Reşiţeanca încearcă mereu să se descopere şi să aducă ceva nou în viaţa sa. Încă de mică, a avut pasiuni deosebite pe care le-a exploatat de-a lungul anilor. Timp de cinci ani, Cristina a studiat muzică la Liceul de Artă din oraş. „Din clasa întâi până în clasa a cincea, am cântat la vioară. Mi-a plăcut foarte mult să cânt şi să învăt tainele acestei arte. Însă nu am insistat foarte mult pe acest domeniu, pentru că mereu mi-a plăcut să mă descopăr şi să învăt cât mai multe“, a mai spus tânăra.


Lecturi de plăcere


După timpul dedicat vioarei a urmat o perioadă în care Cristina a descoperit că îi place să citească. „Am început să lecturez cărţi mai mult în clasa a cincea, o dată cu apariţia primei cărţi Harry Poter. Mi-a plăcut foarte mult şi din acel moment am decis să exploatez mai mult acest domeniu“, a mai spus eleva.
Cu trecerea timpului Cristina a reuşi să aibă propria sa bibliotecă. „Am citit foarte multe cărţi. În special romane. Mereu când auzeam de o carte nouă eram interesată să o citesc. Uneori luam şi împrumut cărţi de la colegi şi apoi mi le cumpăram. Am chiar şi o mică bibliotecă”, a mai povestit tânăra.
Nici dansul nu i-a fost străin domnişoarei. În prezent participă la cursuri de dans de societate. „Este o modalitate de a petrece timpul liber şi de a face sport. Am mai făcut dans în clasa a şaptea, dar am făcut de plăcere, eram începători şi micile concursuri la care participam nu eram foarte importante. Din clasa a zecea am revenit din nou la această activitatea pe care o practic cu drag”, a spus voluntara.


Voluntariatul este una din cele mai recente activităţi la care tânăra participă activ. De aproximativ un an de zile este membru al Clubului Interact, unde la doar şase luni de activitatea a fost aleasă de colegii săi „trezorierul” grupului. „În Occident, toţi tinerii iau parte la activităţile de voluntariat. Eu am fost convisă de o colegă să vin la Interact şi îmi place foarte mult că pot să mă implic în diferite activităţi ale comunităţii”, a explicat Cristina.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai recentă carte citită?
Cea mai recentă carte pe care am citit-o este „Divina Comedie” scrisă de Dante Alighieri. Toate cele trei volume de versuri au fost foarte interesante pentru mine, deşi până să citesc acest gen am citit mai mult romane.

Care a fost cel mai interesant proiect la care ai participat în cadrul Interact?
Toate importanţă pentru noi. Unul care mi-a plăcut mie foarte mult a fost cel organizat de Halloween în Parcul Tricolorului. Zeci de copii au fost foarte fericiţi, au venit costumaţi şi a fost foarte interesant. Noi am pregătit diferite activităţi şi am făcut plăcintă cu dovleac pentru cei prezenţi.

Ce-i place

„Îmi place să descopăr lumea. Îmi place să activez pentru comunitate şi să fiu implicată în diferite proiecte. Îmi place să ascult muzică şi încerc să mă acomodez cu toate genurile muzicale“.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac oamenii cu prejudecăţi, care arată cu degetul înainte de a cunoşte o persoană, înainte de a sta de vorbă cu cel pe care îl judecă. În rest nu sunt foarte multe lucruri care nu îmi plac, încerc să privesc cu îngăduinţă tot ce se întâmplă în jurul meu“.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite