Cristian Ţundrea, creatorul unor lumi virtuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a descoperit întâmplător că internetul este pasiunea lui. De la vârsta de 16 ani a început să construiască pagini web, iar acum şi-a transformat pasiunea într-o mică afacere.

Profil


Născut. 31.12.1990
Ocupaţie. Student si administrator la propria sa firmă 
Studii. Student la secţia de informatică a  Universităţii Politehnica  din Timişoara
Familie. Necăsătorit

Cristian Tundrea este un tânăr de 20 de ani care, datorita pasiunii pentru informatică şi desing de web, a  pus bazele unei firme. Acesta este student la informatică şi în paralel se ocupă de crearea unor site-uri. Întreaga sa activitate are la bază pasiunea pentru informatică pe care a descoperit-o la vârsta de 16 ani. „Primul calculator l-am primit de la părinţi la 13 ani, dar nu era foarte încântat. Mă jucam şi ascultam muzică, nu aveam alte curiozităţi. În clasa a IX–a, un coleg  mi-a arătat cum să fac o pagină web. Din acel moment am început să fiu atent la aceste amănunte”, a povestit studentul. 


De la ciocolată la viaţa reală


Primul proiect, un site pentru o firmă de ciocolată, a fost realizat pentru o prietenă. Cristian a pus atunci pentru prima dată în practică studiul teoretic pe care l-a acumulat. „La 17 ani am început să lucrez pe calculator. Profesoara mea de informatică m-a îndrumat atunci pentru că a văzut că ştiu să fac o pagină de web. Dânsa mi-a dat o carte şi la puţin timp am realizat primul proiect”, a povestit tânărul.
În clasa a XI-a cu ajutorul părintilor şi al unui prieten foarte bun, Remus Rof, tânărul şi-a deschis o firmă prin care putea să ofere servicile sale şi altor persoane. Astfel, Cristian a  transformat un hobby intr-o mică afacere. „Am discutat cu câteva persoane şi mi-au spus că am un avantaj dacă deschid o firmă. Am începu cu mine.  Mi-am făcut un site, l-am promovat, după care au început să apară şi clienţii”, a explicat informaticianul. Fiecare site este o provocare pentru Cristi. El a realizat cele mai inedite produse pentru firme cu domenii de activitatea diferite. La fiecare, acesta munceşte în jur de trei zile.
„Fiecare client vine cu o idee despre cum ar vrea să arate site-ul, apoi discutăm şi ne decidem la un design. Fiecare site are propriu lui stil. Îmi place să aleg un aspect cât mai adecvat domeniului de activitate  al clientului”, a explicat reşiţeanul.


Îşi doreşte extinderea serviciilor


Pentru viitor, tânărul îşi doreşte să poată să îşi lărgească mica afacere. El îşi doreşte să îţi extindă aria de servicii publicitare. „Voi face şi cărţi de vizită, pliante, cd-uri de prezentare a firmelor, postere şi tot ce ţine de un advertising cât mai intens şi cât mai bun”, a mai spus informaticianul.

Întrebări şi răspunsuri

La ce proiecte ai mai participat?
În şcoală, pentru că eram foarte absorbit de acest domeniu, am participat la mai multe proiecte care aveau la bază crearea unui site. Astfel, împreună cu un coleg, am participat la un proiect antidrog

Care a fot cel mai greu proiect?
A fost puţin mai dificil realizarea unui site de mobilă. A trebuit să fiu atent la oferte şi la fiecare poză. Am vrut să realizez ceva complex care să atragă privirile cititorului. Nu am vrut să fac un site încărcat şi greoi. Am încercat o linie simplă şi cu multe accente noi

Ai mai realizat altceva în afară de site-uri?
Da, am realizat machete pentru pliantele unui site de licitaţii din ţară. A fost o provocare, dar rezultatul obţinut a fost unul pe măsura aşteptărilor. Am lucrat atent la fiecare amănunt.

Ce-i place

„Îmi place să mă relaxez la bazin. Merg împreună cu prietenii la fotbal şi la tenis de masă. Îmi place să fiu la zi cu tot ce ţine de acest domeniu şi nu pierd nicio noutate“.

Ce nu-i place

„Nu îmi place agitaţia, nu îmi place să pierd şi sunt atent la tot ce lucrez. Nu îmi place minciuna pentru că în afaceri şi în viaţa de zi cu zi trebuie să fim co-recţi“.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite