Cristian Manta se exprimă prin fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Manta
Cristian Manta

Visul lui este să aibă o expoziţie de fotografie propie, pentru a împărtăşi iubitorilor de artă pasiunea sa. Cristian Manta este unul dintre reşiţenii care adoră fotografiile şi spune că farmecul unei fotografii bune este să arăţi un lucru obişnuit într-o manieră personală.

Tânărul a lucrat mai bine de doi ani la o companie de retail din Bucureşti şi, de curând, a ales să se mute la Reşiţa.

„Era o slujbă frumoasă, trebuia să am grijă de imaginea companiei, dar acum m-am mutat la Reşiţa, pentru că soţia mea este din localitate”, a spus acesta. Cristian spune că experienţa fotografică o are de ceva timp şi a descoperit-o în timpul unui job pe care l-a avut la Bucureşti.

„Experienţa mea în fotografie nu este îndelungată. Nu am avut  în familie pe nimeni pasionat de fotografie, dar acum patru ani, pe vremea când lucram în capitală la una din cele mai mari agenţii de casting din Romania ,aveam ca şi atribuţii coordonarea castingului, dar şi realizarea de fotografii”, a explicat tânărul.

Primele fotografi inspirate

De la job la pasiune a fost un singur pas. Cu multă răbdare şi dorinţă de a exploata această lume nouă şi imprevizibilă, Cristian a început să fotografieze tot ce îl încânta sau nu. Realiza instantanee  şi încerca să surprindă ceva inedit în fiecare poză. „La primele fotografii aveam un aparat mic, de buzunar, şi fotografiam orice. Încercam să fiu cât mai creativ. Bineînţeles, calitatea lăsa de dorit, dar iubeam să fotografiez orice”, a spus reşiţeanul. Cele mai dese subiecte apărute în pozele sale sunt natura şi portretele de nuntă.

„Am practicat  aproape toate genurile, însă cel mai mult m-au încântat fotografiile conceptuale şi cele din natură. În special, cele în care originalitatea este în prim-plan”, a mai spus acesta.

Întrebări şi răspunsuri
Cum te-ai acomodat la Reşiţa?
Reşiţa este un oraş linistit faţă de Bucureşti, oamenii sunt mult mai calmi şi nu sunt agitaţi. Este foarte plăcut aici.

Care a fostul lucrul cel mai dificil pe care a trebuit să îl depăşeşti la fostul job?
Stresul de a fi totul perfect în momentul când un lucru trebuia finalizat. Îmi doream ca decoraţia finală să arate impecabil.

Care este visul tău legat de fotografie?
Visul meu este de a avea, într-o zi, o expoziţie în care să pot împărtăşi cu cei care iubesc această artă fotografiile mele.

Profil
Născut. 8.6.1984
Studii. Liceul „Decebal” din Bucureşti
Ocupaţia. Fotograf
Familia. Căsătorit

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite