Reşiţa: Bogaţii din Banat sunt Marius şi Emil Cristescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Bogaţii din Banat sunt Marius şi Emil Cristescu
Reşiţa: Bogaţii din Banat sunt Marius şi Emil Cristescu

Cei doi oameni de afaceri din judeţul Timiş ocupă locul 5 în Topul „Forbes 500 Miliardari”. Imobiliarele, construcţiile, industria, comerţul şi turismul le-au adus celor doi fraţi o avere de 600 de milioane de euro.

image


Topul 500 miliardari Forbes
se poate cumpăra şi în Reşiţa,
începând de mâine, la preţul de 7,99 lei


Publicaţia „Forbes 500 Miliardari” a fost lansată astăzi, ora 11.00, la Hotel Intercontinental din Bucureşti. Pe piaţă, Topul va putea fi cumpărat începând de mâine. Tot mâine veţi putea citi în „Adevărul“ cum s-a schimbat ierarhia primilor zece milionari ai României şi care dintre oamenii de afaceri au pierdut cel mai mult din cauza crizei. Fraţii Marius şi Emil Cristescu au dus Banatul pe locul 5 în topul milionarilor români.
Unul este jovial şi agitat, celălalt este timid şi liniştit, deşi sunt fraţi. Unul se aruncă într-o afacere cu capul înainte, celălalt calculează toate implicaţiile, dar sunt o echipă. Aceasta este caracterizarea pe care şi-o fac chiar ei, gândindu-se că tocmai faptul că sunt aşa diferiţi i-a ajutat să ajungă la o avere de peste 600 de milioane de euro în cei aproape 20 de ani de când au intrat în afaceri.
Acum, fraţii Marius şi Emil Cristescu sunt proprietarii unui imperiu în continuă dezvoltare, care a înregistrat în 2008 un rulaj cumulat de peste 200 de milioane de euro. În tot acest răstimp cei doi şi-au structurat business-ul pe o strategie simplă şi, se pare, eficientă: cea a păianjenului.


Bercea, afaceri de 160 milioane euro

Familia Bercea din Arad nu renunţă la investiţiile în imobiliare din zona Transilvaniei. Activi pe piaţa de profil şi acţionari majoritari în mai multe companii (UTA Arad, Imotrust Arad, Bermo Grup, Ared Arad, Laicom Invest), oamenii de afaceri arădeni au anunţat deja noi proiecte imobiliare, dar şi tranzacţii importante în ultimul an. Alexandru Bercea a vândut în luna octombrie a anului trecut Parcul Industrial UTA unui fond controlat de către National Bank of Greece.
Tranzacţia a vizat spaţii de depozitare şi industriale şi s-a ridicat la suma de 18,9 milioane de euro. În iunie 2009, dezvoltatorul imobiliar Imotrust, controlat de familia Bercea prin intermediul mai multor societăţi, a încheiat un antecontract prin care a vândut un teren cu şapte milioane de euro plus TVA. În paralel, prin intermediul dezvoltatorului imobiliar Bermo Grup din Arad, ai cărui acţionari sunt Imotrust S.A., cu 58,25% şi omul de afaceri Valentin Morar, familia Bercea a finalizat în ultimii doi ani construcţia a 36 de vile şi a 170 de apartamente noi.
Compania a investit, anul trecut, circa 12 milioane de euro în dezvoltarea proiectelor pe care le avea în derulare. În prezent, Bermo Grup are în derulare proiecte de peste 80 de milioane de euro în Arad şi Braşov.


Josef Goschy are 113 milioane euro

image




Josef Goschy Are aproape 80 de ani, dar se simte mai tânăr ca oricând şi nici nu se gândeşte să renunţe prea curând la afacerea sa. Josef Goschy este cel mai mare proprietar de hoteluri din România, cu un portofoliu de peste 3.000 de camere în 25 de unităţi. Descendent al unei familii franceze din Strasbourg, Josef Goschy s-a născut şi s-a şcolit la Timişoara.



George Cornu are 55 milioane de euro

image

George Cornu este campion în contractele realizate cu statul român, cu un business bazat mult pe credite, Georgică Cornu, patronul grupului Izometal Confort, a început să răsufle din greu de la finalul anului trecut. Fondul problemelor era de natură financiară. Recunoştea că ar fi trebuit să îşi limiteze deciziile investiţionale către domenii pe care le cunoştea.






Nicolae Petrov are 28 milioane de euro

image


În 20 de ani Nicolae Petrov, fondatorul companiei aeriene Carpatair, a trecut de la meseria de pilot la cea de manager al unuia dintre cei mai mari operatori de pe piaţa românească. Carpatair se află pe locul trei în rândul celor mai mari companii de transport aerian, după Tarom şi Blue Air, cu o cifră de afaceri estimată în 2008 la 92 de milioane de euro.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite