Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama este dus la Jilava pentru expertiză psihiatrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama este dus la Jilava pentru expertiză psihiatrică
Reşiţa: Criminalul care şi-a ucis mama este dus la Jilava pentru expertiză psihiatrică

Penitenciarul  îl va găzdui pe Dănuţ Bujor, reşiţeanul care a luat viaţa celei care l-a adus pe lume,  pentru o perioadă de o lună de zile.

Tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, iar în următoarea perioadă se va afla sub stricta observaţie a gardienilor de la Penitenciarul Jilava. Cum are probleme psihice, el va ajunge şi la Institul de Medicină Legală din Bucureşti.“Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus expertizarea psihiatrică a inculpatului la Institutul de Medicină Legală “Prof. dr. Mina Minovici” Bucureşti, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ la săvârşirea faptei penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Sesizările părinţilor l-au trimis la Gătaia

Timp de aproximativ trei săptămâni, mai exact în perioada 12 iunie - 3 iulie criminalul care şi-a ucis mama a fost supus unor expertize. El şi-a adus la disperare părinţii care au apelat la ultima soluţie: denunţarea copilului pe care l-au adus pe lume şi pe care l-au crescut. Criminalul obişnuia să-i ameninţe cu acte de violenţă. Întrucât a existat o îndoială privind starea de sănătate psihică a învinuitului, organele de urmărire penală şi Poliţia Municipiului Reşiţa, cu aprobarea procurorului de caz, au dispus internarea acestuia în vederea expertizării psihiatrice, dar şi pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când şi-a ameninţat părinţii. ” În luna iunie tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Gătaia cu diagnosticul episod maniacal iritabil, parţial remis, tulburare de personalitate instabil emoţională de tip impulsiv”, a declarat procurorul Valentin Cârstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Ar fi trebuit să ajungă la Jebel


Comisia medico-legală psihiatrică a considerat că este vorba de un caz deosebit, a stabilit doar un diagnostic de etapă, tulburare delirantă persistentă cu delir megaloman anamnestic, fără a se putea pronunţa asupra discernământului faptelor sale, au mai explicat procurorii. Atunci Parchetul a sesizat Judecătoria Reşiţa, cu propunerea de luare, în mod provizoriu, a măsurii de siguranţă a internării medicale. Instanţa ar fi trebuit să se pronunţe, peste câteva zile, dacă tânărul care-şi ameninţa părinţii ar fi trebuit să fie investigat la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite