Resita: Cozile comuniste pentru facturile Enel pot fi ocolite (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Cozile comuniste pentru facturile Enel pot fi ocolite (UPDATE)
Resita: Cozile comuniste pentru facturile Enel pot fi ocolite (UPDATE)

Reşiţenii se înghesuie să-şi plătească facturile de curent încă de dimineaţă

Micu Bogdan, reprezentantul biroului de presă al companiei Enel a răspuns sesizărilor făcute de cetăţenii care stăteau în această dimineaţă la coadă pentru a-şi achita facturile de curent. Pe adresa redacţiei a venit un e-mail care conţine toate formele prin care reşiţenii îşi pot achita dările către companie fără a sta la cozi interminabile.

Enel Energie a pus la dispoziţia clienţilor săi mai multe opţiuni de achitare a facturii la energia electrică şi în alte locaţii decât ghişeele casieriilor. Această măsură a fost luată tocmai pentru a nu îi mai obliga să se deplaseze în casierii, dar mai ales pentru a  reduce timpul de aşteptare în faţa ghişeului. Metodele alternative de plată vizează atât posibilitarea achitării în numerar cât şi prin intermediul instrumentelor bancare. Pentru o cât mai exactă informare, modalităţile alternative de plată puse la dispoziţia clienţilor noştrii sunt:

Numerar, pe baza facturii la magazinele şi supermarketurile care au afişată sigla PayPoint sau la oficiile poştale;

Direct Debit pentru clienţii ING Bank, BCR, BRD, CitiBank, CEC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania sau Unicredit Ţiriac Bank;

Reţeaua de ARM-uri (bancomate) la BCR, BRD sau prin Unicredit Ţiriac Bank valabil pentru deţinătorii de carduri emise de orice bancă din România

Internet prin Internet Banking, BRD – BRD-NET, Unicredit Ţiriac Bank – Online Banking şi BusinessNet, ING Bank – Home Bank, orice bancă din România care oferă acest serviciu

Self Bank şi Express Payments pentru clienţii ING Bank

Ordin de plată - în unul din conturile Enel Energie deschise la: Citibank România, BRD, ING Bank, BCR, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank.


Prin intermediul acestor facilităţi, consumatorii vor beneficia de flexibilitate în plata facturii de energie electricã. Optând pentru oricare dintre modalităţile de plată expuse mai sus, clienţii vor primi, după efectuarea plăţii, un bon fiscal sau o confirmare de plată.

„Aşa este în fiecare lună. Nu avem ce face, din păcate trebuie să stăm la coadă. Eu vin de dimineaţă pentru că nu vreau să mă prindă căldura“, a spus Viorica Matei, o reşiţeancă de 45 de ani. Femeia stătea la coadă de aproape o oră şi jumătate pentru a ajunge la rând. Ca ea, mai sunt zeci de reşiţeni care stau la coadă pentru a-şi achita dările. Multe dintre persoanele care stăteau astăzi în faţa casieriei din Govândari au venit chiar înainte ca programul angajaţilor Enel să înceapă. Cei care au ieşit învingători din casierie au făcut-o după mult timp de aşteptare. „Am plătit în sfârşit, dar stau de la ora 09.00 aici. Ştiu că sunt mulţi oameni, dar adevărul este că se mişcă şi foarte încet. Sunt persoane vârstnice care nu pot să reziste atât de mult la cozi de acest gen“, a spus Mihai Barbu, un reşiţean de 33 de ani.

Situaţie fără ieşire

Perioada în care se formează cele mai multe cozi la casieriile din Reşiţa începe odată cu venirea sezonului cald. Asta pentru că, majoritatea oamenilor evită să-şi plătească facturile la orele de vârf când temperatura aerului este foarte ridicată. Acelaşi peisaj poate fi întîlnit şi la casieriile unde oamenii îşi plătesc factura de gaz sau la taxe şi impozite. Contactaţi telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere vis-a-vis de cozile care se formează în fiecare an, reprezentanţii companiei Enel au precizat că ne vor răspunde sesizărilor în cursul zilei de astăzi.

“Eu vin de dimineaţă pentru că nu vreau să mă prindă căldura“, Viorica Matei,

“Sunt persoane vârstnice care nu pot să reziste atât de mult la cozi de acest gen“, Mihai Barbu

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite