Reşiţa: Coşmarul parcărilor se apropie de sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Coşmarul parcărilor  se apropie de sfârşit
Reşiţa: Coşmarul parcărilor se apropie de sfârşit

Pista pentru biciclişti de pe Bulevardul Republicii va fi construită în decursul acestui an.

Veşti bune pentru şoferii reşiţeni care s-au săturat să facă ture prin oraş pentru a găsi locuri de parcare. Reprezentanţii Primăriei Reşiţa spun că, de săptămâna viitoare, încep lucrările pentru amenjarea locuri de parcare. Peste 200 de locuri sunt în curs de amenajare pe Bulevardul Muncii, Gladiolelor, Poptelecan, Rodnei, pe Aleea Trei Ape şi pe Mărghitaş.

La ora actuală, în Reşiţa, sunt în total 9.000 de locuri de parcare. Asta, în condiţiile în care există 20.000 de maşini înmatriculate. „În utlima vreme, îmi găsesc loc de parcare în oraş. Nu mi se mai pare atât de aglomerat ca acum un an. Acasă nu am probleme, pentru că eu plătesc la primărie pentru locul meu de parcare“, a spus Dorel Ianoşi, un reşiţean care locuieşte pe Bulevardul Muncii.

Câştigă bulevardele aglomerate

Conform studiului de trafic realizat de Primăria Reşiţa, noile parcări vin în ajutorul reşiţenilor care locuiesc în zonele în care se găsesc cu greu locuri, cum ar fi cei care stau pe bulevardele din Govândari, din Muncii şi Republicii. Pentru că traficul cel mai intens este pe Bulevardul Republicii, tot anul acesta va fi construită şi pista pentru biciclişti promisă de mult timp de autorităţile locale.

Parcare în plin centru

Cel mai mare proiect destinat şoferilor din Reşiţa este parcarea verde din centrul civic al municipiului. Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că aproximativ 150 de locuri vor fi inaugurate anul acesta.
„În curând va veni răspunsul pentru proiect de la Bucureşti şi ne putem apuca de treabă. Nu aş putea să spun termenul la care vor începe lucrările la această parcare, pentru că nu depinde de noi“, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite