Corupția de la Bac poate fi sesizată pe Linia Verde a Ministerului Educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni începe Bacalaureatul
De luni începe Bacalaureatul

Ministerul Educaţiei a alocat şi pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat o linie gratuită Tel Verde 080080110, la care cetăţenii pot semnala orice nereguli constatate în derularea probelor ce încep săptămâna viitoare.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a pus și de această dată la dispoziție o linie telefonică pentru examenul de Bacalaureat. Aceasta va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începând cu data de 22 august.
Conform datelor primate de la Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin peste 1.800 de elevi s-au înscris în cea de a doua etapă a examenului de Bacalaureat.  

Examenul va începe în 22 august cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română şi se va încheia în şapte septembrie cu afişarea rezultatelor. „Elevii vor susţine examenul doar la materia la care nu au promovat anterior. Condiţiile vor fi aceleaşi ca şi la prima etapă a examenului şi vor fi supravegheaţi din nou cu ajutorul camerelor de luat vederi“, a spus Adrian Doxan, şeful Inspectoratului. Din nefericire, cei care au fost eliminaţi din examen nu pot să participle la această sesiune. „Aceşti elevi vor putea să dea examenul abia în toamna anului viitor“, a mai spus Doxan. Liceenii au dreptul să susţină examenul de bacalaureaţ fără taxă, de cel mult două ori. Reamintim faptul că judeţul s-a situat pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata promovabilităţii, 26 la sută.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite