Reşiţa: Copiii spun secrete părinţilor curioşi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Copiii spun secrete părinţilor curioşi (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Copiii spun secrete părinţilor curioşi (GALERIE FOTO)

Mai mult de 20 de părinţi au venit la Centrul de Tineret „Mansarda“ pentru a vedea unde îşi petrec timpul liber copiii lor.

Sub pretextul unei expoziţii de fotografie, voluntarii şi părinţii acestora s-au întâlnit la Centrul de Tineret pentru a discuta despre preocupările lor. Aproape 20 de mame şi taţi au fost curioşi să petreacă alături de odraslele lor câteva ore la „Mansarda“.

„Am venit să văd unde îşi petrece fetiţa mea tot timpul liber. Eu nu i-am interzis niciodată să vină la Mansarda. Dar am insistat mereu să se ocupe de şcoală şi de învăţat. Mă bucur pentru că vine într-un spaţiu frumos, amenajat cu săli dotate şi totul se desfăşoară într-un cadru organizat”, a spus Filofteia Rotar, o mămică.

O întâlnire între generaţii

Voluntarii au vrut cu această ocazie să le arate părinţilor o mică parte din activitatea pe care o desfăşoară fară să mai fie interogaţi în momentul în care pleacă de acasă.

„Expoziţia de fotografie este pretextul de a organiza o întâlnire cu părinţii tinerilor, o oportunitate pentru noi, echipa de coordonare a centrului, să ne prezentăm şi să arătăm acestora aspecte din activităţile pe care le desfăşurăm. Încercăm şi în acest fel ca familiile tinerilor să ne cunoască, să aibă încredere şi să înţeleagă oferta noastră de timp liber”, a spus Daniela Lupşan, consilier pentru tineret. Pentru această întâlnire dintre generaţii, voluntarii au adus fiecare poze cu ei şi cu familia pe care le-au expus.

„Vin de trei ani de zile la Centrul de Tineret. Îmi place foarte mult aici pentru că am ocazia să învăţ lucruri noi, să socializez, să devin responsabilă. Eu am avut şi înţelegerea părinţilor. Însă sunt familii care nu îşi înteleg copiii şi cred că ceea ce facem noi aici este o pierdere de timp şi mulţi se întreabă unde stau şi ce facem”, a spus Alexandra Rotar, o voluntară. La Centrul de Tineret vin tot mai mulţi adolescenţi.

Scopul Centrului de Tineret

La centrul de Voluntariat „Mansarda” familia este unul dintre cele mai importante mijloace şi integrarea acesteia în procesul de educaţie nonformală este una dintre priorităţile echipei. „Este important ca părinţii să înţeleagă abordarea noastră în lucrul cu tinerii, de multe ori inovativă pentru ei, să ne susţină şi să continue şi acasă procesul pe care noi îl iniţiem în cadrul centrului”, a spus Daniel Isac director coordonator.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite