Reşiţa: Copiii de la marginea Mării Negre vor vacanţă la munte, în Caraş-Severin (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Copiii de la marginea Mării Negre vor vacanţă la munte, în Caraş-Severin (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Copiii de la marginea Mării Negre vor vacanţă la munte, în Caraş-Severin (GALERIE FOTO)

În tabăra de vară sunt astăzi aproximativ 100 de tineri care aşteaptă să facă drumeţii prin pădure.

Două grupe de elevi din Constanţa şi una din Brăila, cazate în tabăra de vară de la Râul Alb, s-au pregătit, încă de la orele dimineţii, pentru o nouă zi de expediţii. Astăzi, aceştia şi-au propus să viziteze Reşiţa, Bocşa, Ocana de Fier şi Timişoara. „Noi ne-am plictisit de mare şi am venit la munte. Este foarte frumos aici, acum aşteptăm să plecăm spre Timişoara. Stăm şapte zile aici în tabără”, a spus Anca Săniuţă, o elevă din Contanţa de numai 10 ani.

La 800 de kilometri de casă

Câţiva dintre copiii cazaţi în tabără sunt chiar la prima ieşire la munte. Ei sunt fericiţi că au venit într-o astfel de zonă chiar dacă au parcurs aproximativ 800 de kilometri pentru a ajunge în tabără.

„Am ales această locaţie datorită numeroaselor puncte de atracţie turistică. Micuţii sunt foarte încântaţi, unii dintre ei fiind chiar pentru prima dată când văd altceva decât marea. A fost un drum greu, noi am venit cu autocarul din Constanţa. Copiii au parte de un aer de munte, de un program cu drumeţii, excursii şi diferite jocuri specifice unei tabere. Ieri am fost cu copiii pe muntele Semenic, iar acum ne pregătim pentru traseul Reşiţa-Timişoara”, a spus Janina Tăbăcaru, învăţătoare la Şcoala „Ion Borca”, din Agigea.

Tabăra este rezervată toată vara

Tabăra de la Râul Alb este printre singurele locaţii funcţionale din zonă. Situată la 320 metri altitudine, în apropierea lacului de acumulare Secu, aceasta oferă un spaţiu de recreaţie şi relaxare. „În momentul actual avem peste 90 de elevi în tabără. Aceştia au fost cazaţi în vile de câte patru, şase sau opt locuri. Pentru această perioadă de vacanţă avem tot ocupat”, a spus Nicu Prună, administratorul taberei.

"Noi ne-am plictisit de mare şi am venit la munte. Este foarte frumos aici".
Anca Săniuţă, elevă din Constanţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite