Reşiţa: Copiii din Caraş, aşteptaţi la carnaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Copiii din Caraş, aşteptaţi la carnaval
Reşiţa: Copiii din Caraş, aşteptaţi la carnaval

Caravana se va plimba prin Bocşa, începând de astăzi şi până joi, anunţând Carnavalul Copiilor care va avea loc vineri şi sâmbătă.

Clovnii, Scufiţa Roşie, Alba ca Zăpada şi Muzicanţii din Bremen sunt câteva dintre personajele din poveşti care s-au plimbat astăzi pe străzile din Bocşa. Aceştia vor străbate oraşul în fiecare zi pentru a anunţa „Carnavalul Copiilor”, organizat pentru prima oară în Caraş-Severin începând de vineri. Clovnii vor împărţi invitaţii şi pliante pentru ca toţi părinţii să-şi aducă micuţii.

La Carnavalul Copiilor sunt aşteptaţi micuţii dar şi adolescenţii din tot judeţul. Pentru ei vor fi organizate spectacole şi tombole cu premii. Participanţii vor fi pictaţi pe faţă de clovni. Pot veni costumaţi, asta pentru că cea mai originală mască şi cel mai frumos costum vor fi premiate cu ţinute, cu torturi sau cu baloane.

„Este prima oară când facem un asemenea eveniment. Voi face un cd pe care îl vom trimite la Organizaţia Internaţională a Carnavalurilor din Europa. Dacă ieşim câştigători, putem obţine fonduri europene pentru a face mai multe evenimente“, a spus Dan Mirea, organizatorul principal al evenimentului.

Distracţie pe gustul copiilor

Premile sunt cât se poate de originale. Senzaţia evenimentului sunt torturile în formă de personaje de poveste. Acestea sunt date copiilor care vor impresiona prin originalitatea costumului. Micuţii care nu vor fi costumaţi au şansa de a-şi picta chipurile. De operele artistice de pe chipurile lor se vor ocupa doi voluntari de la Asociaţia Locală de Tineret, costumaţi în clovni. Petronela Bosânceanu este unul din cei doi voluntari care vor picta pe chipurile celor mici.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite