Controale în magazinele care vând droguri legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de ierburi uşoare din Reşiţa încearcă să atragă clienţi dornici de senzaţii noi
Magazinele de ierburi uşoare din Reşiţa încearcă să atragă clienţi dornici de senzaţii noi

Ierburile comercializate în weed-shopurile reşiţene sunt suspecte şi pentru oamenii legii, care la acest sfârşit de săptămână au dat buzna în cele două magazine din oraş, de unde au prelevat probe. Plantele care se gasesc aici au magnet la tineri.

„Uleiurile esenţiale“ şi extractele de mesteacăn îi atrag ca un magnet pe tinerii dornici de senzaţii noi. Cele mai populare locuri de întâlnire în rândul tinerilor reşiţeni au devenit magazinele de ierburi uşoare. Pentru un pliculeţ de 0.5 grame, de black hash, reşiţenii plătesc suma de 35 de lei. Alexandru P. are 18 ani şi a rezistat greu tentaţiei de a intra în magazinele de droguri legale.

„Am cumpărat un pliculeţ şi l-am pus în candela specială, dar nu a avut niciun miros extraordinar. Adevărul este că nu ştiu exact la ce foloseşte“, povesteşte Alexandru. Tânărul a auzit tot felul de poveşti de la colegii de şcoală, dar spune că pliculeţul aromat nu l-a făcut să revină în micul magazin de ierburi uşoare.

Descinderi de weekend 

Ierburile comercializate în weed-shopurile reşiţene sunt suspecte şi pentru oamenii legii, care la acest sfârşit de săptămână au dat buzna în cele două magazine din oraş, de unde au prelevat probe la substanţele comercializate. „Este un control de rutină şi nu a fost făcut la sesizarea de deţinere de droguri. Deocamdată verificăm actele celor două firme”, a declarat Dinu Nicorici, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin. Potrivit inspectorilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC), produsele comercializate în weed-shopuri nu afişează exact componenţa drogurilor legale, aşa cum o cer normele în vigoare.

Francisc Bancea deţine unul dintre cele două magazine din oraş. „Nu am nicio problemă legată de controlul pe care l-au făcut, deşi nu a fost unul normal, ci o descindere în toată regula. Ştiu că intenţia este să închidă magazinul meu”, susţine proprietarul weed-shopului. Acesta a subliniat că lumea ar trebui să îl incrimineze pe consumator. „La noi în magazin scrie foarte clar: aceste ierburi nu sunt destinate consumului”, a adăugat Francisc Bancea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite