Contrabandistul de ţigări care a ocolit gloanţele poliţiştilor s-a predat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Cornel Muşa, bărbatul căutat de oamenii legii din România şi Serbia pentru că este bănuit de contrabandă cu ţigări, s-a predat ieri, Poliţiei de Frontieră din Oraviţa. Reţinut pentru 24 de ore, Muşa va fi prezentat astăzi Judecătoriei Oraviţa cu propunere de arestare preventivă.   

Însoţit de avocatul său, fratele viceprimarului din comuna Vărădia s-a predat poliţiştilor de frontieră cărăşeni care încercau să-i dea de urmă de trei săptămâni. Bărbatul a susţinut în faţa oamenilor legii că abia s-a întors din Suedia şi că habar nu are despre cele 25 de focuri de armă trase de poliţişti pentru oprirea unui tractor în care au fost depistate ulterior 14.000 de pachete de ţigări contrafăcute. Chiar şi aşa, Paul Cornel Muşa a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa. “Ieri, la ora 15, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Astăzi va fi prezentat Judecătoriei Oraviţa cu propunere de arestare preventivă. Susţine că nu este el cel implicat în cazul de contrabandă şi că tractorul i-a fost furat. Pretinde că se afla în Suedia la data de 6 august, când a avut loc incidentul”, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Reşiţa, procurorul Cristinel Mihăilă.


În consemn la frontieră
    Paul Cornel Muşa a părăsit în această dimineaţă arestul IPJ Caraş-Severin şi, înainte să apară în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, va mai da o declaraţie procurorului de caz. Paul Cornel Muşa este acuzat că ar fi introdus ilegal pe teritoriul României 14.000 de pachete de ţigări. La data de 6 august, şoferul unui tractor a fost somat de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă. Acesta a scăpat însă teafăr din calea gloanţelor, a abandonat tractorul şi s-a făcut nevăzut. De atunci a fost căutat zi de zi, atât pe teritoriul României, cât şi al Serbiei. „Toate autorităţile sunt în aleră în această zonă, iar Paul Cornel Muşa a fost dat în consem la frontieră”, spunea Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Frontieră Caraş-Severin.


Familia nu ştie nimic
Primarul comunei Vărădia, Dănuţ Muşa, susţine că nu ştie absolut nimic despre posibila implicare a fratelui său în contrabanda cu ţigări, dar nici nu exclude varianta pe care merg anchetatorii. “Nu ştiu să se ocupe cu aşa ceva. Dacă este vinovat o vor demonstra organele abilitate ale statului. Eu nu am mai vorbit cu el de vreo trei sau patru zile. Nu ştiu să vă spun prea multe, pentru că el stă în altă parte, eu locuiesc cu părinţii, şi nu pot şti excat ce face el. Nu pot nici să confirmă că ar fi implicat, dar nici să infirm”, a declarat Muşa.
    Referitor la ipoteza potrivit căreia fratele lui s-ar fi ascuns la nişte rude din Serbia, primarul din Vărădia a spus: “ Este adevărat că avem acolo ceva rude mai îndepărtate, dar nu am cunoştinţă să fi fost acolo”. Dănuţ Muşa a mai confirmat faptul că tractorul după care poliţiştii de frontieră au tras 25 de focuri de armă aparţine fratelui său, Cornel. “Tractorul aparţine unui unchi, dar este înmatriculat pe numele fratelui meu. Nu ştiu dacă a fost el la volan sau altcineva, pentru că putea să-l fi împrumutat cuiva”, a mai spus primarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite