Contrabandistul care s-a ascuns de teama legii a fost lăsat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Caraş-Severin a hotărât ieri, că nu se impune arestarea lui Oliver Ieremici, tânărul din Liubcova căruia poliţiştii i-au confiscat aproximativ 20.000 pachete ţigări şi l-au acuzat de evaziune fiscală şi contrabandă. Tânărul a tras statul în piept cu circa 180.000 de lei. 

Oliver Ieremici s-a ascuns pentru o vreme de oamenii legii care îl căutau să dea socoteală pentru ţigările găsite în trei imobile ale acestuia în timpul descinderilor din 11 ianuarie din Clisura Dunării. Odată identificat şi reţinut de poliţişti, tânărul din Liubcova a fost trimis în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrabandă. Bărbatul a susţinut că avea 40 de baxuri de ţigări, cumpărate din vamă şi că nu s-a prezentat la Poliţie de frică. El îl bănuieşte pe un vecin că ar fi sesizat Poliţia cu privire la ţigările găsite în locuinţa sa.

Ieremici a scăpat ieftin, cel puţin pentru moment. “A fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de instituire a măsurii arestului preventiv pentru contrabandă şi trafic de ţigări, evident şi evaziune fiscală. Propunerea a fost respinsă şi s-a instituit măsura obligării de a nu părăsi localitatea”, a declarat Ionuţ Chilom, avocatul tânărului. “În urma percheziţiilor efectuate, a fost ridicată în vederea cercetărilor cantitatea de aproximativ 20.000 pachete ţigări, de provenienţă din Republica Serbia, prin această activitate infracţională Oliver Ieremici producând un prejudiciu bugetului de stat de circa 180.000 lei. În data de 26.01.2011, întrucât refuza să se prezinte organelor de poliţie, fiind totodată plecat din localitatea de domiciliu, sustrăgându-se astfel cercetărilor, pe numele acestuia a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă”, susţine Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite