Contrabandistul Halăs a “semnat” condamnarea poliţiştilor pe care i-a mituit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munteanu şi Tiucă rămân în arest
Munteanu şi Tiucă rămân în arest

Citat în calitate de martor în procesul poliţiştilor de frontieră care i-au permis să introducă în ţară cantităţi uriaşe de ţigări de contrabandă, Florian Halăs, condamnat cu suspendare, a mărturisit în faţa instanţei că plătea şpagă oamenilor legii şi că aceştia nu i-au făcut probleme niciodată.

Constantin Tiucă şi Alin Munteanu s-au încăpăţânat să-şi susţină nevinovăţia în faţa instanţei, în timp ce, alţi trei poliţişti de frontieră ce au calitatea de inculpaţi în acest dosar, Sorin Brebu, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea, au recunoscut că au băgat în buzunar bani primiţi de la membrii grupării Halăs. Primii doi sunt şi astăzi în arest, în timp ce, ceilalţi trei sunt judecaţi în stare de libertate. Mai mult decât atât, la ultimul termen de judecată, magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin au dispus menţinerea lui Tiucă şi Munteanu în spatele gratiilor pentru o perioadă de 60 de zile şi le-au respins încă o dată cererile de liberare sub control judiciar. Nu înainte ca toate scenariile celor doi oameni ai legii să fie demontate de Florian Halăs şi de ceilalalţi martori ai acuzării.


    Halăs n-a ţinut cont că a făcut o adevărată avere cu sprijinul poliţiştilor din boxă şi le-a “semnat”, practic, sentineţele de condamnare la închisoare prin mărturiile sale. “Am vorbit cu Munteanu, dar nu i-am dat bani pentru a sprijini activitatea grupului infracţional. Munteanu a primit bani de la Petru Tare, câte 500 sau 800 de euro la fiecare tură, aspect care s-a repetat de cel puţin patru ori. Am asistat la discuţii, dar nu am fost de faţă când i-a dat banii. Am discutat când putem trece, am stabilit ora şi locul. Ne lăsa locul liber. Eu am discutat mai mult cu Tiucă şi i-am dat bani, câte 2.000 şi 2.500 de euro pe fiecare tură. Aveam cunoştinţă că, indiferent de numărul poliţiştilor ce lucrau într-o tură, pentru a-mi desfăşura activitatea infracţională era suficient să discut cu Tiucă şi Munteanu pentru a nu întâmpina dificultăţi”, a mărturisit Florian Halăs.


    Mâna dreaptă a acestuia, Petru Tare, i-a îngropat şi mai tare pe Tiucă şi Munteanu. “Când treceam noi nu erau niciodată poliţişti de frontieră. Nu am asistat la vreo întâlnire între Halăs şi Tiucă, dar când treceam noi nu erau controale”, a recunoscut martorul Tare. La următorul termen, la 23 iunie, sunt citaţi alţi martori. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite