UPDATE Contrabandiştii lui Halăs plătesc 20.000 de lei ca să facă sărbătorile acasă. Degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece instanţele de judecată le-au respins până acum toate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar sau de înlocuire a măsurii arestării preventive cu altele mai blânde, contrabandiştii cu ţigări sunt dispuşi să-şi cumpere libertatea.

UPDATE, ora 15.50

Tribunalul Caraş-Severin a respins cererea de eliberare provizorie pe cauţiune formulată de Petru Tare, unul dintre membrii reţelei de contrabandă cu ţigări condusă de fotbalistul Florian Halăs, şi a dispus resituirea sumei de 20.000 de lei inculpatului. Chiar dacă avocatul tânărului a prezentat chitanţa care certifică faptul că plătit suma stabilită de instanţă, cererea a fost respinsă. Petru Tare a făcut recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara în cursul săptămânii viitoare..

Instanţele de judecată din Reşiţa şi Timişoara le-au respins până acum toate cererile de eliberare provizorie sub control judiciar sau de înlocuire a măsurii arestării preventive cu altele mai blânde contrabandiştilor de ţigări din reţeaua coordonată de fotbalistul lui AS Oraviţa, Florian Halăs.

Cei şase tineri care au rămas după gratii încearcă să scape de cătuşe de la finele lunii septembrie, când au fost ridicaţi în urma unor ample descinderi ce au făcut parte dintr-o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi produse contrafăcute.

Cum cererile lor s-au lovit până acum de refuzul judecătorilor, contrabandiştii s-au hotărât să bage adânc mâna în buzunar pentru a petrece Crăciunul în sânul familiei.

Libertate contra cost
Primul care s-a arătat dispus să-şi cumpere libertatea este Petru Tare. Acesta a formulat către Tribunalul Caraş-Severin o cerere de eliberare provizorie pe cauţiune. Practic, acesta este dispus să plătească o sumă de bani pentru a fi judecat în libertate de acum încolo, dar asta nu înseamnă neapărat că-şi cumpără libertatea, deoarece, dacă va fi găsit vinovat de instanţă, se va întoarce după gratii.

“Instanţa fixează cuantumul cauţiunii în sumă de 20.000 lei, urmând să se consemneze acesta pe numele inculpatului, la dispoziţia Tribunalului Caraş-Severin, şi să se depună dovada consemnării acesteia”, se arată în încheierea magistraţilor cărăşeni. Petru Tare a venit astăzi în faţa instanţei să facă dovada plăţii celor 20.000 de lei, pentru a putea fi liber să-şi împodobească bradul de Crăciun.

Ceilalți cinci inculpați în dosar se plâng că nu stau prea bine cu banii și mizează pe faptul că, până la urmă, instanța îi va pune în libertate, așa cum s-a întâmplat cu Pavel Țunea, unul dintre contrabandiștii rețelei halăs, dar căruia i-a fost admisă cerea de eliberare provizorie sub control judiciar.

„Țunea a fost eliberat deoarece instanța a constatat faptul că gradul de implicare al acestuia a fost mai mic decât al celorlalți”, a declarat avocatul Marius Nedelea, care apără doi dintre contrabandiști. „Dalibor Jurcă nu și-ar permite să plătească vreo cauțiune cum, din câte am înțeles, nici ceilalți patru inculpați”, a adăugat Marius Nedelea.   

Cea mai amplă reţea din zona Oraviţa-Naidăş
În urma efectuării a 14 percheziţii în zona oraşului Oraviţa şi a localităţilor limitrofe, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 157 de baxuri de ţigarete în valoare de aproape 630.000 lei. Şapte persoane au fost atunci arestate preventiv, dar după gratii au mai rămas doar Florian Halăs, Petru Tare, Cosmin Bumbu, Cristian Szilagyi, Ştefan Muntean şi Dalibor Jurcă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite