Liberi pentru contrabandă, arestaţi pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puşi în libertate după două luni de arest preventiv, fiind cercetaţi pentru furt, contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei, opt tineri, membri ai grupului de pe Aleea Tuşnad din Reşiţa, au fost arestaţi din nou, de data aceasta, într-un dosar de evaziune fiscală.

Cei opt tineri se vor prezenta astăzi, la 12.30, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin. Aici se va judeca recursul declarat împotriva deciziei de rearestare a acestora.

Ieri, ora 21.00

Magistraţii Judecătoriei Oraviţa a dispus instituirea măsurii arestului preventiv pentru un număr de zece zile pe numele celor opt tineri. Decizia judecătorilor a fost atacată cu recus, calea de atac urmând a fi soluţionată la Tribunalul Caraş-Severin.

Ieri, ora 15.00

„În opinia mea este o decizie normală a instanţei, care a sancţionat negativ recursul declarat împotriva încheierii Judecătoriei Oraviţa. Se impunea cercetarea lor în stare de libertate, eventual cu dispunerea măsurii de a nu părăsi localitatea”, a declarat Ioan Chilom, apărătorul a doi dintre inculpaţi. Bucuria tinerilor nu a durat însă prea mult. „Exact în momentul în care se pregăteau să părăsească arestul s-au trezit că pe numele lor au fost emise ordonaţe de reţinere. Vor fi duşi la Judecătoria Oraviţa cu o nouă propunere de arestare preventivă, pentru fapte pe care încă nu le cunosc”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin.

Detalii despre reţinerile celor opt tineri ne-a oferit chiar procurorul de caz, Radu Bucurică. „Ei sunt cercetaţi într-un alt dosar penal privind activităţi infracţionale de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei, în concurs cu evaziune fiscală, activitate care s-a desfăşurat pe durata lunilor noiembrie şi decembrie 2010, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de peste 280.000 de lei. Au fost reţinuţi aseară şi astăzi vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Judecătoriei Oraviţa”, a declarat procurorul Bucurică.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite