Reşiţa: Contrabandiştii de ţigări stăpânesc Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Contrabandiştii de ţigări stăpânesc Clisura Dunării
Reşiţa: Contrabandiştii de ţigări stăpânesc Clisura Dunării

  Numai în acest an, poliţiştii de frontieră au amendat 700 de persoane pentru trafic cu ţigări, în zona graniţei cu Serbia.

Asta în contextul în care, de la intrarea în ţară la Vama Naidăş, şi până la intersecţia cu Drumul Naţional, cei care trec graniţa în România sunt verificaţi de trei filtre ale poliţiştilor de la frontieră şi poliţia economică. Ba mai mult, de filtre nu trec nici măcar lucrătorii vamali.

Dute de mii de pachete, confiscate

„Dacă anul trecut, din ianuarie şi până în septembrie au dost confiscate circa 80.000 de pachete cu ţigări netimbrate, în acest an au fost confiscate puţin peste 100.000. Cei 700 de traficanţi, pe care noi i-am identificat au fost sancţionaţi contravenţional, iar marfa le-a fost confiscată”, a declarat comisarul Florin Crăciun, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Compartimentarea maşinii este metoda agreată de contrabandişti, care ascund ţigările inclusiv la motor. Potrivit statisticilor, „marfa” care ajunge să fie comercializată la negru pe piaţa din Caraş-Severin, este adusă din duty-free-uri.  

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite