Reşiţa: Consilierii locali iau prima măsură anti-criză din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Consilierii locali iau prima măsură anti-criză din România
Reşiţa: Consilierii locali iau prima măsură anti-criză din România

Consilierii locali au hotărât în urmă cu câteva momente îngheţarea taxelor şi impozitelor locale, pentru anul 2010.  

Deşi executivul a venit cu o propunere de majorare a taxelor de până la 50 %,  aleşii locali s-au opus. Consilierul Dorinel Hotnogu spune că decizia de astăzi este “prima măsură anticriză din România. Toată lumea vorbeşte despre starea jalnică a drumurilor şi trotuarelor, dar nimeni nu ia vreo măsură. Ba mai mult, înloc să se înlesnească măsurile economice, toate lumea le înăspreşte. Măsura noastră este în favoarea reşiţenilor.”

 

Impunerile fac rabat

 

Consilierii locali nu îşi asumă răspunderea pentru deciziile de majorare luate de Guvern. Un exemplu în acest sens ar fi impozitele minime impuse pentru apartamente şi pentru autoturisme, care sunt mai mari, în medie cu 5 % în acest an, faţă de anul trecut.   

 

Taxa de şmecheri

 

Barurile şi restaurantele din Reşiţa plătesc aceeaşi sumă pentru autorizaţia de orar de funcţionare. Ea rămâne la 200 de lei, deşi propunerea de majorare a fost de 50%. Consilierii locali numesc această taxă, ”taxă de şmecher”, întrucât o consideră exagerat de mare. O altă taxă rămasă neschimbată este cea pentru închirierea terenurilor agricole în extravilan, care rămâne la 0,18 lei pe metru pătrat pe an, deşi prin majorare ea ar fi ajuns la 0,22 de lei pe metru pătrat.

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite