Conducerea UCMR a trecut la economii, ca să poată susține mărirea salarială a angajaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua conducere a societății a purtat mai multe discuții cu sindicatele și a reluat dialogul social încă de acum câteva săptămâni. Asta după ce, comunicarea dintre cele două părți a fost întreruptă, din cauza problemelor apărute în urma arestării lui Adrian Chebuțiu și Adrian Preda.

 “Managementul companiei UCM Reşiţa a prezentat un set de măsuri economice şi organizatorice decise, printre care: anularea tuturor contractelor de comodat şi gratuităţi acordate unor firme colaboratoare şi înlocuirea acestora cu contracte de închiriere;  reorganizarea personalului încadrat la UCM Reşiţa şi care deservea alte activităţi decât cele ale UCM Reşiţa; reducerea consumurilor de carburant, telefonie fixă, telefonie mobilă şi anularea  unor prestări de servicii gratuite acordate până la acest moment”, a declarat Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al Uzinei Constructoare de Mașini Reșița.
 Potrivit oficialilor de la UCMR, aceste măsuri au dus la realizarea unor importante economii financiare și a determinat conducerea societății să le mărească salariile angajaților.

Întâlnire în septembrie

“Referitor la probleme de genul majorărilor salariale şi alte drepturi ale salariaţilor, s-a stabilit de comun acord ca cei doi parteneri sociali să se reîntâlnească  în luna septembrie pentru a examina dinamica situaţiei economico - financiare a companiei şi a eventualelor oportunităţi de îmbunătăţire a situaţiei materiale a angajaţilor”, a adăugat Sergiu Taban.

Tot în sprijinul angajaţilor UCM Reşiţa, dar şi al tuturor celorlalţi angajaţi din companiile colaboratoare desprinse din societate, conducerea a negociat cu banca condiţii noi pentru cei care ua carduri. “S-a negociat eliminarea comisionului de consultare sold şi retragere numerar; dobânzile aplicate la descoperiri de sold s-au redus de la șase luni cu 6,99% la 3 luni cu 2,99%, iar limita plafonului de descoperit a cardului este de șase salarii. Singurul comision rămas este cel de administrare card, în valoare de cinci lei pe an.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite