Reşiţa: Comedii pentru copii, ponturi la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Comedii pentru copii, ponturi la teatru
Reşiţa: Comedii pentru copii, ponturi la teatru

Scena teatrului G.A. Petculescu va prinde viaţă, după două luni de vacanţă în care actorii au pregătit surprize. Actorii vor atrage publicul reşiţean cu premiere de zile mari, dar şi cu spectacole surpriză pentru publicul minor.

Scena teatrului G.A Petculescu a fost pustie pentru o perioadă de două luni. Actorii au fost în concediu, motiv pentru care iubitorii de teatru nu au mai putut viziona nicio piesă. Actorii s-au întors zilele acestea la repetiţii pentru că, începând din această săptămâna, grila de programe a teatrului G.A. Petculescu din Reşiţa va fi destul de încărcată. Criza afectează şi cultura judeţului Caraş-Severin. Din ce în ce mai puţini reşiţeni trec pragul teatrului din municipiu pentru a viziona o piesă de teatru. „Nu am mai fost la teatru de pe vremea comunismului. Atunci mergeam foarte des cu soţia mea. Acum nu mă mai duc, deşi nu este o idee rea să încep să vizionez piese de teatru. Sincer, cu problemele de zi cu zi am şi uitat că şi noi, reşiţenii, mai avem cultură“, a spus Gheorghe Dumitru, un pensionar din Reşiţa.

Premiere interesante
Fiind an de criză, conducerea teatrului a luat măsuri semnificative pentru a atrage un număr cât mai mare de spectatori.
„Cele mai vizionate piese de teatru sunt comediile. Avem câteva comedii în grila de programe de anul acesta. Avem şi multe spectacole pentru copii“, a spus Dan Mirea, directorul literar al teatrul G.A. Petculescu din Reşiţa.
Criza nu reprezintă un impediment pentru publicul format din copii. Cei mici însă sunt clienţii fideli ai teatrului, motiv pentru care anul acesta vor fi foarte multe spectacole susţinute de actorii reşiţeni şi în oraşe ca Bocşa, Oraviţa sau Moldova Nouă. Singurele momente în care sala teatrului este aproape plină sunt la spectacolele dedicate micuţiilor.

Programul spectacolelor
Prima piesă de teatru „Bigamul“ va fi duminică de la ora 19.00. Luni şi marţi, actorii Teatrului „G.A. Petculescu” vor susţine reprezentaţii în faţa copiilor. Luni se va juca piesa „Cui îi e frică de lup?” în faţa elevilor din Bocşa, iar marţi, 29 septembrie, pentru micuţii din Oraviţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite