Combinatul siderurgic otrăveşte aerul Reşiţei, cu emisii fugitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coşurile au început să împrăştie gaze toxice încă din timpul nopţii, otrăvind în somn plămânii reşiţenilor care locuiesc în zonă
Coşurile au început să împrăştie gaze toxice încă din timpul nopţii, otrăvind în somn plămânii reşiţenilor care locuiesc în zonă

Reşiţenii care locuiesc în zona Combinatului TMK din oraşul de pe Bârzava s-au alertat aseară, după ce uzina a început să emită cantităţi mari de praf şi fum. Combinatul TMK a început să scoată fum abundent. Comisarii Gărzii de Mediu încep controalele.

Locuitorii din zonă s-au declarat nemulţumiţi de faptul că acest lucru se întâmplă periodic. „Cele mai mari valori de poluare s-au înregistrat azi noapte, între ora 03.00 şi 04.00”, a declarat Olga Ghibuş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Reşiţa. Directorul spune că este posibil să fie vorba despre emisii fugitive, pe care staţia APM nu le înregistrează.

Inspectorii Gărzii de Mediu se pregătesc de controale. Conducerea TMK refuză să comenteze incidentul. Liderul sindicatului „Vatra”, Iancu Muhu, spune că uzina a investit peste 1 milion de euro în instalaţia de desprăfuire, ca să se conformeze normelor UE. „Nu este nimic grav. Este exact ca atunci când scuturi sacul de la aspirator”, a spus liderul sindical.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite