Reşiţa: Combinatul de la Oţelu Roşu este închis până când se fac verificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Combinatul de la Oţelu Roşu este închis până când se fac verificări
Reşiţa: Combinatul de la Oţelu Roşu este închis până când se fac verificări

Un expert în siderurgie va ajunge al Oţelu Roşu pentru a se face o cercetare amănunţită a cauzelor care au dus la producerea accidentului.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa: La Oţelu Roşu este aşteptat un expert în siderurgie după accidentul cu un mort şi doi răniţi

Reşiţa: Rudele muncitorilor mutilaţi de oţel încins sunt şocate

Timişoara: Muncitorii mutilaţi de oţelul topit sunt în stare critică

Reşiţa: Peste inginerul de la Oţelu Roşu care a decedat au curs tone de oţel topit

Timişoara: Doi muncitori mutilaţi de oţel topit se zbat între viaţă şi moarte la Terapie Intensivă


În acest moment activitatea în combinat este oprită. Conform unui comunicat transmis de Divizia metalurgică Est-Europeană a companiei “Mechel”, reiese că oamenii nu vor munci aici două zile.”Pentru data de 27 august a fost programată oprirea cuptorului nr.3 pentru efectuarea reparaţiei planificate, ca urmare a fost prevazută sistarea procesului de producţie . În urma accidentului, activitatea de producţie va fi sistat pentru o perioadă pâna la 48 ore. Procesul de producţie la oţelarie  va fi reluat după efectuarea reparaţiei planificate la cuptorul nr.3, şi reparaţiei necesare a cuptorului oală”, spun reprezentanţii companiei. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin în acest an la Combinatul de la Oţelu Roşu au mai fost două accidente de muncă ce au fost soldate cu incapacitate temporară de lucru. În 2007 şi 2008 au fost câte trei accidente de muncă ce au avut ca rezultat vătămarea corporal a muncitorilor.

Sindicatul este de altă părere

„ Trebuie să ajungă un expert de la Petroşani. Lucrul va fi reluat după ce se va face expertiza. Acum activitatea este oprită”, a spus Vasile Sabău, liderul sindicaliştilor din combinatul din Oţelu Roşu. Conform reprezentanţilor combinatului, aici a avut loc o ejecţie de oţel şi zgură din cuptorul oală cu revărsare pe platforma de lucru şi sub agregat. Şeful de tură care se deplasa spre cabina de comandă a suferit arsuri letale, iar alţi doi muncitori arsuri pe suprafeţe foarte mari ale corpului. Medicamentele necesare sunt plătite de către combinat, se mai arată în comunicat.

Primăria va sprijini familia decedatului

„Noi vom acorda un sprijin material familiei decedatului. Vor primi 400 de lei. Este o adevărată tragedie”, a spus Iancu Simion Simi, primarul oraşului Oţelu Roşu. În prezent este demarată o anchetă oficială pentru a se afla cauzele producerii accidentului

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite