Reşiţa: Paul Coman a înfiinţat o nouă academie on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startup Academy este o comunitate de antreprenori, care îşi propune să îi susţină pe cei care pornesc o nouă afacere.

PROFIL
Născut. 5 iulie 1982, Reşiţa.
Studii. Facultatea de Business (Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca).
Ocupaţia. Antreprenor.
Familia. Necăsătorit.



Paul Coman este un tânăr reşiţean, care la doar 27 de ani, a reuşit să pună pe picioare o academie. Acesta este fondatorul Startup Academy, o comunitate virtuală, de antreprenori şi viitori antreprenori. „Misiunea noastră este să susţinem oamenii care sunt la început de drum în afaceri şi oamenii care doresc să renunţe la viaţa de angajat şi să înceapă un business, susţinut prin educaţie şi prin networking”, a explicat antreprenorul.

Afacerist încă din studenţie
Tânărul reşiţean a intrat în lumea afacerilor încă din facultate, când a pus pentru prima dată bazele propriului business. „În 2005, am început cu o  revistă de publicitate”. Prima mea afacere a fost o simplă revistă de publicitate. Nu am început o afacere cu mulţi bani şi sfatul meu pentru viitorii antreprenori  este să înceapă ceva ce să nu necesite bani de pornire foarte mulţi”, a spus Paul. El consideră că nu trebuie să te arunci de la început la investiţii şi că o afacere începe de jos. „O afacere este ca un copil. Dacă o dezvolţi bine, la un moment dat nu mai are nevoie de tine”, a spus tânărul. Pasionat de această lume, afaceristul a dorit să exploateze ideile pe care le-a auzit încă din facultate, dar care i se păreau formalităţi inutile, irelevante.
„Nu am ştiu exact ce este businessul până nu am simţit rezultatul ignoranţei pe pielea mea. Încă din anul patru de facultate am început o afacere şi după câţiva ani am ajuns să muncesc pentru mine, mai mult decât pentru un angajator, iar rezultatele nu se vedeau”, povesteşte Paul, zâmbind.
Intrigat de acest lucru şi nemulţumit de evoluţia afacerii sale, reşiţeanul a început să îşi pună câteva semne de întrebare. „Singurul avantaj era că munceam pentru mine şi am început să mă întreb: ce ştiu Bill Gates, Michael Dell sau alţi antreprenori de mega-succes despre business, iar eu nu stiu? În acest fel, m-am pus pe devorat cărţi de afaceri şi am pus bazele unei academii”, a explicat Paul.
El este convins că lumea afacerilor i se potriveşte de minune şi îşi doreşte să aibă succes şi să împărtăşească şi altor antreprenori ideile sale. „Ca să ai succes în afaceri, este nevoie de educaţie în acest sens. Dacă nu ai această educaţie, ai peste 90% şanse de eşec. Statistic vorbind, nouă din zece businessuri începute de la zero dau faliment în primii 10 ani de activitate. Diferenţa nu o face ideea, nu oportunitatea, nu şansa, ci antreprenorul, care dacă ştie ce face, trece peste orice provocare în business şi, în sensul acesta am făcut această comunitate”, a explicat fondatorul academiei.
Startup Academy are mai multe componente: Comunitate şi Blog. Comunitatea este un forum, unde trebuie să te înscrii şi trebuie să fii acceptat. Aici se întâlnesc cei experimentaţi, cu cei care vor să înveţe despre antreprenoriat.



Întrebări şi răspunsuri

Cum este să fii antreprenor la vârsta ta?
Este interesant, nu am simţit niciodată că nu sunt luat în serios. Discut şi cu alte persoane, privesc lucrurile şi din punctul lor de vedere şi încerc să mă adaptez. Vorbesc concret şi la obiect, am pasiune, am logică, am etică astea sunt ingredientele succesului.

Cum vezi pe viitor această academie?
Academia în viitor este cel mai mare „campus” de învăţare alternativă pe teme de antreprenoriat din ţară. Aici înveţi ceea ce este cu adevărat relevant pentru businessul tău, fără lucruri inutile.

Cum merge în prezent afacerea cu cutiile de pizza?
Este o afacere uşoară şi are un trend ascendent. Am încercat să fac ceva care îmi place şi să am propriul meu „copil”, unde să îmi pun în practică ideile.




Ce-i place
Îmi place să călătoresc, aş vrea să văd Mexicul pentru că îmi place soarele, cultura latino-americană, cultura indigenă. Îmi place să citesc foarte mult filozofie, psihologie, business. Îmi place să vorbesc în public şi sunt în clubul Toastmastes - cel mai mare club de vorbit în public din lume. Ne adunăm şi susţinem discursuri pe orice fel de temă.

Ce nu-i place
Nu îmi plac politica şi ştirile pentru că nu prezintă decât lucrurile negative care se întâmplă. Politica nu o bag în seamă, pentru că am ajuns la concluzia că dacă o ignor, îmi merge mai bine.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite