Codul galben pentru ploi a făcut ravagii în județul Caraș-Severin (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de case inundate și aproximativ 15 persoane evacuate în cursul nopții. Pompierii militari au întâmpinat probleme la Bucoșnița, Slatina Timiș și Goleț. Ploile au inundat mai multe gospodării și 15 persoane au fost evacuate, dintre care trei copii.

Ora 9.30

În urma evenimentelor de ieri și din această dimineață are loc de la ora 12.00 o ședință convocată de Instituția Prefectului Caraș-Severin

Ora 8.00

„Au fost afectate aproximativ 300 de case, dintre care una s-a prăbușit și ale șase sunt grav avariate“, ne-a informat în această dimineață Anca Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin. În cursul nopții, la Oravița, din cauza unui fulger s-a produs un incendiu la Biserica Greco-Catolică. „Pompierii militari au intervenit de urgență și au reușit să remedieze situația“, a mai adăugat Anca Balint. În localitatea Caransebeș au fost inundate 13 străzi, iar la Moldova Nouă și Baziaș au fost inundate câteva pivnițe. În momentul de față județul se află încă sub avertizare de cod galben pentru precipitații și cod portocaliu pentru rețeaua hidrologică.

Furtună la Gârîna

Turiștii veniți din toate colțurile țării au avut de înfruntat furtuna și în acest an. Experiența anului trecut a fost luată în seamă de cei care au rămas fără corturi sau lucuri. Cu toate că unii dintre ei au reușit să să-și strângă lucurile în timp util, alții au fost prinși pe ultima sută de metri. În ciuda vremii nevaforabile iubitorii de jazz au rămas la concerte până după miezul nopții și s-au echipat din timp cu umbrele și pelerine de ploaie. Organizatorii festivalului speră ca ploaia să nu-i fi speriat foarte tare pe iubitorii de jazz și să vină în „Poiana Lupului“ pentru ultima seară de festival. „Data festivalului am schimbat\o de multe ori. Sperăm ca oamenii să nu se fi speriat și să asiste la concertele din ultima seară“, a declarat Marius Giura, organizatorul evenimentului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite