Codul galben de ninsori a închis drumul spre Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii s-au întors acasă de la poalele Muntelul Mic
Turiştii s-au întors acasă de la poalele Muntelul Mic

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de Cod galben pentru ninsori şi vânt puternic, valabilă de sâmbătă de la ora 12.00 până luni dimineaţă, la ora 9.00. Această avertizare care va afecta jumătatea sudică a ţării, mai exact 12 judeţe. Telefericul de pe Muntele Mic nu funcţionează, iar drumul spre Semenic e închis.

Ora 15.30

Zeci de turişti care intenţionau să urce pe Muntele Mic, la Carnavalul Zăpezii, au rămas în această dimineaţă la poalele lui. Viscolul puternic şi căderile masive de zăpadă au făcut impracticabil drumul de la teleferic până sus pe platou, acolo unde lumea era pregătită de distracţie. Telescaunul nu a putut nici el funcţiona, astfel că, turiştii nu au avut nicio alternativă. “Am venit de la Reşiţa. Aflasem de avertizările meteo, dar nu ne-am gândit că va veni viscolul atât de devreme. De asta am şi plecat la prima oră, că meteorologii anunţau vreme rea după prânz. Acum suntem nevoiţi să facem cale întoarsă”, a spus Cristian Fomitescu. “Vântul e prea puternic ca să dăm drumul oamenilor sus cu telescaunul. Ar îngheţa de frig înainte să ajungă la cabană. Aşteptăm să se facă vreme bună”, a spus un angajat al Telefericului.

Ora 14.00

În ciuda condiţiilor meteo din judeţ, concursul de schi „Cupa Muntele Mic“ s-a descfăşurat în condiţii normale. „Am înţeles că sunt probleme în judeţ, dar pe noi ne-a ferit viscolul. A bătut vântul, dar nu foarte tare. Cei mici s-au distrat de minune“, a declarat alpinistul Coco Galescu, organizatorul concursului de schi.

Ora10.00

Adrministratorul drumului spre Semenic împreună cu Poliţia Rutieră au decis să închidă accesul spre staţiune, din cauza viscolului. Turiştii care au vrut să coboare de pe Semenic, au fost ajutaţi de echipele speciale aflate în zonă. „Drumul se va deschide atunci când condiţiile meteo vor permite acest lucru“, a declarat Decebal Davidoiu, şeful serviciului rutier Caraş-Severin. În staţiune sunt aproape 30 de turişti, dar care nu-şi fac probleme în ceea ce priveşte codul galben.

Astfel, în toată jumătatea sudică şi o parte din vestul ţării, printre care şi Caraş-Severin va ninge puternic. Potrivit avertizării, în intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi treptat, la început în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În aceste regiuni va ninge viscolit, vântul atingând viteze de până la 75 - 80 km/h, iar ninsorile vor fi abundente.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite