Cine mai primeşte primă de sărbătorile pascale în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică a lăsat majoritatea angajaţilor din oraş fără bonusuri de Paşte. După de sărbătorile de iarnă cele mai multe firme din oraş şi-au răsplătit angajaţii cu prime consistente, acum situaţia nu se repetă.

Situaţia primelor de sărbători s-a schimbat pentru angajaţii din Reşiţa. Printre cei care anul acesta primesc recompense se numără angajaţii TMK şi UCM Reşiţa, care acordă fie sume de bani, fie câte o zi liberă plătită. În sistemul public lucrurile s-au înrăutăţit odată cu adâncirea crizei. “Angajaţii Primăriei nu au mai luat prime de ani buni. În afară de salarii, nu poate fi vorba de alte recompense”, spune Cosmin Enuică, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Cei mai fericiţi sunt cei de la uzina reşiţeană TMK, care primesc o primă consistentă.

„Aşa cum scrie în contract, vom fi recompensaţi cu 385 de lei, plus prima şi a doua zi de Paşte, libere“, a spus Iosif Ciuciuc, vicepreşedintele Sindicatului Vatra. Angajaţii uzinei deja şi-au făcut planuri. „Vom cumpăra un miel şi, evident, cadouri pentru toți membrii familiei“, spune Ilie Andrei, de 39 de ani, maistru la TMK. În ceea ce îi priveşte pe angajaţii de la UCM Reşiţa, aceştia vor primi o zi liberă, plătită.

„În urma întâlnirii cu conducerea am aflat că se va acorda o zi liberă faţă ce ceea ce este stipulat în contract, iar aceasta va fi plătită“, a spus Gheorghe Despa, președintele Sindicatului Liber din cadrul uzinei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite