Cine este persoana care a fraudat Serviciul Român de Informații Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefii SRI au fost scoși de sub urmărire, însă Tribunalul Militar nu a luat decizia definitivă. Fostul contabil șef, Ioan Dancea, care se face vinovat de dispariția unei sume consistente și a recunoscut fapta în fața magistraților.

În ciuda efortului făcut de angajații Serviciului Român de Informații să păstreze departe de ochii lumii deplapidarea care a avut loc în cadrul instituției, secretul serviciului a fost scos la iveală de dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Miltar, care odată ce și-au încheiat cercetarea au și trimis dosarul pe rolul instanței de judecată, care în acest caz, este Tribunalul Militar din Timișoara. Potrivit prim-procurorului de caz, Gheorghe Ilina, fostul contabil șef Ioan Dancea și-a recunoscut vina și a admis că a greșit, astfel că șefii care conduc SRI Caraș-Severin au fost scoși de sub incindența legii penale, deși toată întâmplarea a avut loc sub ochii lor.

„Acesta caz nu a ridicat probleme deosebite. Este încă pe rolul instanței de judecată, iar magistrații urmează să ia o decizie. Momentan, cazul a fost amânat. Fostul contabil-șef și-a recunoscut vina și a admis că a greșit”, a spus prim-procurorul militar, colonelul magistrat Ghoerghe Ilina. Din surse neoficiale, contabilul șef a luat din visteria unității județene circa 40.000 de lei, bani pe care i-ar fi pus înapoi, după ce și-a rezolvat problemele financiare.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite