Resita: Noile afaceri „de porţelan” cu China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceriştii din Caraş-Severin pot încheia contracte cu diverse firme din China, întrucât la Reşiţa s-a constituit o filială a Asociaţiei Române de Prietenie cu Republica Populară Chineză (ARPRPC).

„Acum, că există o asemenea platformă, sunt convins că se va diversifica şi colaborarea, în multe domenii, pentru dezvoltarea economică, dezvoltarea turismului şi schimburile culturale, în avantajul ambelor state. De acum, trebuie doar să trecem la lucruri concrete”, a precizat Execelenţa Sa, Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, care a fost prezent în momentul semnării documentului.

Momiţi de chinezi

Întreprinzătorii din Reşiţa consideră că afilierea la ARPRPC este o şansă pentru dezvoltarea planurilor de afaceri. „Eram interesat să fac afaceri cu China şi chiar căutam un târg la care să particip. Cred că acum va fi mult mai uşor şi voi putea stabili contacte”, a spus Nicolae Ignea, un om de afaceri din Caraş-Severin. China, la rândul ei, este interesată de afacerile din domeniul comerţului, producţiei, dar şi de turism sau promovarea culturii. În vizita sa în Caraş-Severin, ambasadorul Republicii Populare Chineze a vizitat UCM Reşiţa, dar şi combinatul TMK. În acest sens, domeniul producţiei se află deja cu un pas înaintea celorlalte, sunt de părere afaceriştii reşiţeni.

Interes
Chinezul este pasionat de marile uzine reşiţene.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite