Reşiţa:VIDEO Cheltuielile pentru Zilele Reşiţei nasc scandaluri în Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa:VIDEO Cheltuielile pentru Zilele Reşiţei nasc scandaluri în Primărie
Reşiţa:VIDEO Cheltuielile pentru Zilele Reşiţei nasc scandaluri în Primărie

Hotnogu s-a abţinut de la vot în cadrul primei şedinţe de rectificare a bugetului de acum două săptămâni.

Până la şedinţa de ieri, unde s-a supus la vot a doua rectificare, Hotnogu susţine că a fost sunat şi presat să-şi modifice votul pe procesul verbal de şedinţă. Ieri, Hotnogu s-a abţinut din nou.

Presiuni pentru schimbarea votului

„S-au făcut presiuni asupra mea, m-au sunat doi directori din Primărie, Cristina Enuică şi Ioan Purec, să-mi schimb votul. Adică să se consemneze că eu am votat «pentru», deşi eu declarasem public că mă abţin. Au făcut acest lucru pentru că Executivul a făcut multe cheltuieli fără să fie bugetate, iar acest lucru constituie infracţiune”, a declarat astăzi consilierul local Dorinel Hotnogu.

Nu recunoaşte nimic

 „Eu nu recunosc”, a fost răspunsul directorului tehnic Ioan Purec. „Eu am avut, într-adevăr, o discuţie cu domnul preşedinte de şedinţă şi l-am rugat să mă ajute să clarific situaţia. Nu am făcut presiuni”, a precizat Cristina Enuică, şefa Direcţiei Juridice a Consiliului Local Reşiţa.  Hotnogu susţine că cei 30.000 de lei, suma cu care a fost depăşit bugetul Sebărilor Reşiţei, au fost deja vărsaţi în conturile furnizorilor.

Vinovatul va răspunde

„Plăţile s-au făcut numai la poziţia «Serbările Reşiţei» cu suma de 30.000 de lei, care au depăşit bugetul iniţial”, a confirmat directorul economic al Primăriei, Maria Uzum. „În cazul în care plăţile s-au făcut, ele sunt ilegale”, a spus şi Cristina Enuică. „Eu cred că s-au cheltuit bani puţini, s-au alocat bani şi din partea altora, a sponsorilor. Cine este vinovat să răspundă”, a declarat Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite