Chebuţiu şi Preda au aşteaptat în zadar o minune în Ajunul Crăciunului. (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

Preşedintele-director şi directorul executiv al UCM Reşiţa se află la această oră în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorul DNA a cerut prelungirea măsurii arestării preventive pentru cei doi inculpaţi acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual.

ORA 10.00

Zilele trecute, la UCMR și-a făcut prezența un reprezentant al INET AG, care, din surse din cadrul firmei a venit să îndrepte unele nereguli lăsate de cei doi directori arestați preventiv. În urma mai multor discuții în cadrul Consiliului de Administrație, cel care ar avea drept de semnătură este Dan Obădău. Pentru muncitorii care nu au primit toată suma de bani, ziua de 30 decembrie figurează ca zi de plată.

IERI, ora 17.45

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis cererile procurorilor DNA de menţinere a măsurii arestării preventive pentru cei doi şefi de la UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda.

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda speră să se bucure de clemenţa judecătorilor în Ajunul Crăciunului şi să petreacă sărbătrile împreună cu familia, în jurul bradului. Cei doi bossi de la UCMR au fost arestaţi preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, al cărui obiect este o cerere ilegală de returnare de TVA în valoare de 60 de milioane de euro. Zanfira Stepanescu, avocata celor doi, este destul de sceptică în ceea ce priveşte şansele de eliberare, considerând că niciun judecător nu va sta în ziua de Crăciun să motiveze o astfel de soluţie. „Domnul Preda a fost arestat pe data de 2 decembrie şi pe 29 îi expiră mandatul. Nu am făcut alte cereri, pentru că niciun judecător nu stă să motiveze admiterea unei astfel de cereri în zilele de Crăciun”, a declarat Uanfira Stepanescu.
Încearcă sensibilizarea judecătorilor

Zanfira Stepanescu, apărătorul celor doi şefi ai UCMR, a ieşit dezamăgită din sla de judecată, dar promite că lucrurile nu vor rămâne aşa. “Au fost date mandate de arestare pentru amândoi. Am pregătit o expertiză financiar-contabilă, făcută de unul din cei mai buni experţi din ţara noastră, şi am cerut-o ca probă în instanţă, dar mi-a fost refuzată. Vroiam ca instanţa să ţină cont de ea în momentul în care hotărăşte dacă s-a făcut sau nu ceva ilegal. DNA-ul a cerut ca probe înregistrări ale convorbirilor telefonice din luna iulie pentru care nu avea autorizaţie. Noi ne-am opus şi, în contrapartidă, ne-au respins proba cu înscrisuri. Când i-am arătat expertului dosarul, mi-a spus că nu înţelege unde este infracţiunea”, a declarat avocata.   
    La precedenta apariţie în faţa magistraţilor bucureşteni, Preda a afirmat că, potrivit contractului semnat cu omul de afaceri româno-libanez, motoarele vechi de 20 de ani aveau ca destinaţie Guineea, unde urmau să fie folosite ca unităţi generatoare, de aici încolo, nemaifiind responsabilitatea UCMR. Numai că, potrivit unor surse apropiate anchetei, telefoanele şefilor de la UCMR şi ale lui Said Baaklini erau ascultate de aproape un an de zile. De aici ar reieşi faptul că şefii companiei reşiţene ştiau foar bine că motoarele urmau să ruginească pe fundul Mării Negre. Tot atunci, cei doi au invocat, în timpul procesului, că  familiile lor sunt distruse de ce li se întâmplă, cu atât mai mult copiii lor, care sunt foarte mici şi îi vor aproape în preajma sărbătorilor.  “Am o fetiţă de trei ani care mă vrea lângă ea la prima serbare de la grădiniţă. Am 4.000 de angajaţi în subordine ale căror vieţi depind, de mine şi mă aşteaptă acasă. Niciun control efectuat până acum nu a sesizat în sarcina mea vreo ilegalitate. Sunt un om onest!”, a declarat în timpul recursului Adrian Preda.  “Lacrimogenă” a fost şi pledoaria lui Adrian Chebuţiu, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al SC UCM Reşiţa, care a precizat vehement că nu a intenţionat nicio secundă să fugă din ţară în timpul anchetei, aşa cum s-a vehiculat. “Nu am vrut să mă ascund de nimeni, pur şi simplu am vrut să merg în Elveţia ca să-mi aduc aici soţia şi gemenii care au doar o lună, fără de care nu puteam sta.  Nu am mai ajuns, astăzi au venit ei, de unii singuri”, a precizat Chebuţiu.
Vom reveni cu amănunte!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite