Centura Reşiţei este circulată doar de patrupedele localnicilor din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şansele ca şoferii reşiţeni să aibă o sosea de centură europeană sunt nule şi în acest an. Din cauza unui pod pe care circulaţia este restricţionată, tot mai mulţi conducători auto caută rute ocolitoare, dar o fac degeaba. Circulaţia pe Podul din Triaj este restricţionată de aproape o lună.

Circulaţia pe Podul din Triaj este restricţionată de aproape o lună. Pentru că şoferii sunt obligaţi să stea minute în şir la „bucla” de pe Calea Timişoarei şi au ajuns la capătul răbdărilor, au început să caute variante ocolitoare ale hopului din Triaj.


„Am încercat într-o zi să o iau pe şoseaua de centură, să ocolesc zona restricţionată, dar este toată spartă. Nici nu mă aşteptam ca drumul să fie chiar aşa de rău”, spune Dan Alexandru, un reşiţean. Conducătorul auto susţine că municipalitatea ar trebui să se apuce cât mai repede de treabă. Până când se va întâmpla acest lucru, şoseaua de centură este zona preferată a ciobanilor, care îşi scot caprele şi oile la plimbare, ca să se relaxeze.


Şi dacă tot nu trec maşini, animalele îşi văd liniştite de drum şi de iarba verde de pe marginea şoselei pline de gropi. Veştile nu sunt însă dintre cele mai bune. Asta pentru că, pentru 2010, Primăria Reşiţa a prevăzut numai bani pentru plombarea gropilor din asfalt. „Am alocat 500.000 de lei pentru plombarea gropilor din oraş. În aceeaşi categorie intră şi şoseaua de centură a oraşului”, spune Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa.


Centura, după ISPA


Toate drumurile Reşiţei sunt, mai nou, dependente de Programul ISPA, de reabilitare a conductelor de alimentare cu apă a reşiţenilor. „Când terminăm cu ISPA în oraş, ne apucăm de asfaltat străzi şi, tot atunci, intră şi şoseaua de centură în vizorul nostru”, spune purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Acesta a subliniat că în toamna trecută, primăria a asfaltat circa 1,2 kilometri din şoseaua de centură, dar restul de drum, până la circa zece kilometri, mai trebuie să aştepte. Aceeaşi soluţie o are Primăria şi pentru şoferi: să aştepte până la anul.


Reşiţeni nemulţumiţi


Mihai Babeu se declară supărat pe faptul că o dată la câteva luni trebuie să schimbe bucşele, telescoapele sau suspensiile maşinii sale. „Am crezut că în şoseaua de centură voi găsi o salvare, dar din păcate, drumul pe acolo este chiar şi mai rău decât în oraş”, spune reşiţeanul. Am crezut că în şoseaua de centură voi găsi o salvare, dar din păcate, drumul pe acolo este chiar şi mai rău decât în oraş.



Am crezut că în şoseaua de centură voi găsi o salvare, dar din păcate, drumul pe acolo este chiar şi mai rău decât în oraş
Mihai Babeu, 28 de ani, inginer

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite