Ce pot face iubitorii de ciclism din Caraş-Severin pentru o zi de aventură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de ciclism pot petrece câteva prin împrejurimile judeţului. Asociaţia BikeAttack Reşiţa propune iubitorilor de drumeţii rute inedite de pe Semenic, până în apropiere de Herculane sau chiar în apropierea oraşului.

Proiectul „Aven Tura“ demarat de Asociaţia BikeAttack Reşiţa se doreşte a fi unul dedicat bicicliştilor, dar are ca scop şi promovarea turismului în Caraş-Severin. Fiecare excursie din acest proiect are la bază o temă bine stabilită. „Ne dorim ca în momentul în care vom avea un buget să scoatem câteva hărţi şi pliante cu zonele care le-am vizitat în tot acest timp. Cred că aceste excursii pot ajuta turiştii să cunoască mai bine judeţul“, a adăugat Cătălin Gavrilă. Numărul bicicliştilor care se alătură membrilor asociaţiei se apropie de 50 de iubitori ai drumeţiilor. Cea mai recentă excursie de acest gen a fost organizată la sfârşitul săptămânii trecute. Bicicliştii au plecat din Reşiţa şi s-au oprit aproape de Anina, exeperienţă care se va repeta şi în weekendurile viitoare.

Ce trebuie să ai la tine în turele de mountainbiking
Pentru turele de o zi sau cateva ore este important să ai un rucsac în care să încapă o foiţă de ploaie, câteva sandwich-uri şi fructe. Obligatoriu trebuie să ai la tine: bidon de apă sau camelback, mai multe petece noi, lipici, smirghel, pompă şi trusă de imbusuri. E recomandabil să ai cu tine o cameră nouă şi presă de lanţ şi o lanternă.

La Şură sau Doman
Cu toate că principalele trasee pentru iubitorii ciclismului sunt încă inpracticabile, reşiţenii pot profita de împrejurimile oraşului. Alături de un grup de prieteni, o plimbare de opt kilometri spre Şură sau Doman este o adevărată relaxare.
Peisajul este superb în ambele situaţii. „Mă bucur că se mai încălzeşte vremea pentru că îmi doresc să ies cu prietenii în natură“, a spus Christian Steiner, de 22 de ani, din Reşiţa. În Hunedoara, la 30 de km de Deva, pasionaţii de speologie şi cicloturism pot avea surprize plăcute dacă vizitează „Calcarele din Dealul Măgura”. Pentru cei care practică cicloturismul au fost amenajate şi marcate trasee pe drumurile şi potecile din zonă, cu diverse grade de dificultate. Traseele amenajate au o lungime de 15 kilometri.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite