Cazul contrabandiştilor de pe Aleea Tuşnad se lasă cu plângeri la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul tânărului considerat că ar fi liderul grupului infracţional ameninţă că va sesiza Consiliului Superior al Magistraturii după ce Tribunalul Caraş-Severin a casat o nouă încheiere a Judecătoriei Oraviţa în acest dosar.

Mario Popeţi, lăsat în libertate cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea şi o serie de alte condiţii, printre care aceea de a nu purta niciun fel de armă asupra lui, s-a ales cu o plângere penală ca urmare a unui incident petrecut în noaptea de miercuri, la care acesta susţine că nici măcar nu a fost de faţă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa l-a reţinut pentru 24 de ore şi l-a prezentat instanţei cu propunerea de a-i fi înlocuită măsura obligării de a nu părăsi localitatea cu aceea a arestului preventiv. Judecătoria Oraviţa a admis propunerea procurorului revocând măsura preventivă de a nu părăsi localitatea şi dispunând emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe timp de 30 de zile.
Mario Popeţi a făcut recurs, Tribunalul Caraş-Severin dispunând punerea de îndată a acestuia în libertate. “Tribunalul Caraş-Severin a casat încheierea Judecătoriei Oraviţa, a dispus anularea mandatului nou şi rejudecarea propunerii de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea. În consecinţă, a dispus punerea de îndată în libertate a persoanei în cauză”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Cosmin Bolosin, avocatul tânărului, consideră că s-a ajuns prea departe în acest dosar. “De nenumărate ori am dat declaraţii şi am spus cum sunt încheierile date de Judecătoria Oraviţa. Întotdeauna mi s-a dat dreptate când am făcut recurs şi astăzi, fiind săptămâna mare, nu mai doresc să comentez modul cum s-a dat acea închiere de înlocuire a măsurii de a nu părăsi localitatea cu măsura arestului preventiv. Vreau doar să spun că pentru a patra oară mi s-a dat dreptate mie şi clientului meu, căe Judecătoria Oraviţa se joacă pur şi simplu cu starea de libertate a unui om. Este foarte periculoasă panta pe care se merge la Judecătoria Oraviţa. Vă declar în premieră că am de gând să reclam CSM-ului ceea ce se întâmplă la Judecătoria Oraviţa, modul cum se arestează, fiindcă efectiv se încalcă dreptul fundamental al omului de a fi liber. Clientul meu a fost arestat a patra oară şi de fiecare dată decizia a fost revocată de un complet de trei al unei instanţe superioare”, a precizat Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite